Clubnieuws

Update: trainingen van de jeugd opnieuw opgeschort

Vandaag kwam er opnieuw nieuws binnen in verband met de trainingsmogelijheden. Gisteren is er in de veiligheidscel besloten om de binnensporten voor –12 jarigen met ingang van donderdag 28 januari 2021 op te schorten tot en met 21 februari 2021 (einde van de krokusvakantie).
Voorlopig zijn er dus opnieuw geen trainingen meer.

Opnieuw, hopelijk tot binnekort en blijf gezond!

Nieuwjaars mededelingen - 07/01/2021

7 januari 2021,

Beste prominenten, leden, familieleden en sympathisanten,

Aangezien we door de gekende reden geen nieuwjaarsreceptie kunnen houden richt ik mij tot jullie met deze brief om het nieuwe jaar in te zetten.

Ik doe mijn uiterste best om het “C”-woord niet te gebruiken want intussen is iedereen dit al beu gehoord.
Dat 2020 een triestig jaar was op gebied van karate moet ik jullie niet meer uit te leggen maar de karate-spirit hebben we maar al te goed kunnen gebruiken!

Het vergt soms meer MOED en ZELFCONTROLE om iets niet te doen dan om toe te geven aan onze verlangens.
Als we EERLIJK zijn tegenover onszelf dan weten we dat het (voorlopig) onmogelijk is om veilig te trainen zoals we gewoon zijn.
Uit RESPECT voor elkaar mogen we geen risico’s nemen.
Laten we ons NEDERIG neerleggen bij het feit dat we dit niet onder CONTROLE hebben tot er een vaccin beschikbaar is voor iedereen.

Iedereen heeft in 2020 ondervonden hoe belangrijk dat hygiëne is; propere handen en voeten, korte nagels, gewassen kimono, geen juwelen,… allemaal basisbegrippen voor een karateka!
Hopelijk heeft het stadsbestuur dit ook begrepen en doen zij het nodige om ervoor te zorgen dat we in een propere zaal kunnen trainen MET WERKENDE VENTILATIE waar wij nu al jaren om vragen!

Zelfs met al de beperkingen en nodige maatregelen hebben sommige mensen uit onze club het kunnen presteren om een uitzonderlijke prestatie neer te zetten!
Met trots mag ik van onze sensei mededelen dat op 8 maart 2020 Seppe Vanvlemen Vlaams kampioen kumite bij de preminiemen geworden is.
Op hetzelfde toernooi te Knokke wisten nog 3 anderen zich te selecteren voor het Belgisch kampioenschap dat helaas niet kon doorgaan.
In Braine l'Alleud waren er op 1 augustus examens voor de zwarte gordels en daar behaalden Bea D’haeseleer en Stephan Duran hun 4e dangraad en Ragnvald Coeck zijn 2e dangraad.
Proficiat!

We hebben voor het seizoen 2020-2021 nog geen lidgeld gevraagd (enkel de vergunning moet betaald worden).
In 2020 hebben we slechts 6 maand training kunnen geven en dus ook geen of weinig onkosten gemaakt. (geen zaalkost, geen stages of trainingen terugbetalen, geen clubbijeenkomst,…).
Ook door het goede (financiële) beleid van de vorige besturen en de overheidssteun kan de club deze periode overbruggen.

Voor de toekomst kunnen we alleen maar hopen dat zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren. Hierdoor kunnen we terug een “normaal” leven heropstarten en vooral samen trainen!
De jeugd kan alvast vanaf volgende week zaterdag 16 januari trainen van 16u tot 17u in de grote zaal van de sporthal.
Om de maatregelen goed op te kunnen volgen moet iedereen in kimono stipt op tijd binnenkomen en vertrekken. Géén groepsvorming voor of na de training!

Houd goed onze social media in de gaten om op de hoogte te blijven bij eventuele verandering van maatregelen.

Voor 2021 wens ik dat:
C….a terug een bier is,
Donald terug een eend is,
Ranst terug een dorp is
en bubbels alleen champagne zijn!

Een gelukkig en gezond nieuwjaar!

uw sensei,
Van de Mergel Frank

uw voorzitter,
Decommere Philip

Update - Trainingen

Voorlopig geen versoepelingen dus blijven de trainingen opgeschort.

Hou vol, blijf gezond en maak er toch een fijn en warm eindejaar van in de kleine huiselijke bubbel…

Update - Trainingen opgeschort tot minstens 30 november - laatste berichtgeving van Stad Ninove

UPDATE 11/11/2020: Op dinsdag 10 november nam de burgemeester van Ninove de beslissing om het niet toelaten van alle sport- en jeugdactiviteiten, zowel in- als outdoor, voor kinderen onder de 13 jaar te verlengen tot en met 29 november 2020.

Beste leden en ouders,

Tot onze grote spijt moeten wij mededelen dat alle, dus ook de trainingen voor kinderen onder de 12 jaar worden afgelast en dit voorlopig tot 15 november.
Wij begrijpen de getroffen maatregelen en hopen dat iedereen hier zich aan houdt want dat is de enige manier om elkaar snel terug te zien... en ja, we gaan jullie missen maar, WE GEVEN NIET OP.
Hou regelmatig de Facebookpagina en website in het oog...
Hieronder de beslissing van de Ninoofse veiligheidscel.

Aan de gebruikers van de stedelijke sportinfrastructuur
Aan de gebruikers van het kunstgrasveld Pollare

Stad Ninove neemt extra coronamaatregelen

Ninove, 29 oktober 2020 - Na de nieuwe strengere maatregelen die de federale overheid (23 oktober) en de Vlaamse overheid (27 oktober) oplegden, vraagt de stad haar politiediensten streng toe te kijken op de naleving van de maatregelen. Een overzicht van de maatregelen vind je op www.info-coronavirus.be/nl/faq/. Alleen als iedereen de regels naleeft, kunnen we deze crisis bedwingen. Gelet op de cijfers in Ninove, nam de veiligheidscel op 28 oktober daarnaast nog volgende beslissingen:


Strenge opvolging (extra) maatregelen

Alle sport- en jeugdactiviteiten, ook voor – 12-jarigen, worden verboden van 29 oktober tot en met 15 november.
Kunstenparcours KRASJ wordt voorlopig uitgesteld.
IBO ’t Kadeeken opent ook op 9 en 10 november (extra dagen vakantie) volgens de schoolvakantieregeling. Er werd aan de scholen gevraagd om na de vakantie binnen de school ruimtes voorzien om de middagpauze door te brengen, om samenscholingen tijdens de middagpauzes in de schoolomgevingen te vermijden. Leerlingen die de school verlaten tijdens de middag en buiten eten moeten afstand houden, mondmasker opzetten als ze niet eten en met niet meer dan 4 personen door de straat lopen. Scholen wordt gevraagd coronastewards aan te duiden om de leerlingen te wijzen op deze maatregelen, de politie controleert en verbaliseert wie zich niet aan de regels houdt.

De stad zet in op extra controle van de maatregelen (mondmaskerplicht, afstand houden, samenscholingsverbod). Nog meer controles van de politie, nog meer pv’s als de regels worden overtreden. Het is nl. heel erg belangrijk dat iedereen de regels blijft opvolgen. De 6 gouden regels blijven de basis, met extra focus op de mondmaskerplicht (in Ninove verplicht op drukke plaatsen en als je de 1,5 meter afstand niet kan garanderen (met extra aandacht voor school- en stationsomgevingen), en in het winkelcentrum) en het houden van afstand.

Vanaf 12 november (na de vakantie) geldt er ook altijd een mondmaskerplicht op het stationsplein, en niet meer enkel als het druk is. Dat maakt het duidelijker voor scholieren en pendelaars die niet altijd meer volgen waar en wanneer ze in die omgeving een mondmasker moeten dragen.

De deuren van het zwembad en de sporthal, cc De Plomblom, dienst toerisme en alle buurthuizen gaan voorlopig dicht. De bib blijft open.

Burgemeester Tania De Jonge verduidelijkt de stengere maatregelen: “De cijfers in Ninove vereisen een strengere aanpak. Wij willen dat de komende weken mensen elkaar zo weinig kunnen ontmoeten, om zo de besmettingen een halt te kunnen toeroepen. Ook kinderen blijken niet immuun te zijn voor het virus en ook zij kunnen elkaar besmetten bij trainingen, lessen en spelnamiddagen. Dit feit, samen met de besmettingscijfers in Ninove en de vaststelling dat verenigingen spontaan de jeugdactiviteiten afgelasten en ouders kinderen ook thuis laten, deed ons beslissen om ook tijdelijk in te grijpen in de activiteiten bij -12-jarigen. Samen met de extra afspraken met de scholen en de verscherpte controles door de politie, hopen wij het virus zo beter te kunnen bekampen.”

Volg de regels!
Naast de specifieke maatregelen die kunnen aangepast worden naargelang de ernst van de situatie, blijven de 6 gouden regels van cruciaal belang in de strijd tegen het virus:

 1. Respecteer de hygiëne regels (draag een mondmasker waar je moet, was regelmatig je handen, nies in je elleboog, geef geen hand of kus,…)
 2. Doe je activiteiten liefst buiten
 3. Denk aan kwetsbare mensen (neem extra voorzorgsmaatregelen voor mensen die tot een risicogroep behoren).
 4. Hou afstand (1,5 m)
 5. Beperk je nauwe contacten (knuffelcontacten). Momenteel is dit beperkt tot 1 persoon per gezinslid.
 6. Volg de regels over bijeenkomsten

Burgemeester Tania De Jonge benadrukt het belang van het naleven van de afspraken en de quarantaineregels: “Het naleven van de specifieke maatregelen én de 6 gouden basisregels blijft superbelangrijk, en zal dat ook blijven de komende maanden. Ook binnen je nauwe contacten! Volg aub ook de quarantaineregels op. Ga in quarantaine als je in contact bent geweest met een persoon die besmet is. Dit is hyperbelangrijk, omdat mensen toch positief kunnen zijn zonder zich ziek te voelen, en zo onbewust anderen kunnen besmetten. Wordt je dus gecontacteerd door een contacttracer, volg dan altijd de richtlijnen die je krijgt! Houd je aan de regels en help zo mee om de cijfers naar beneden te halen en de druk op onze ziekenhuizen en artsen te verminderen"

Steun elkaar
Daarnaast roept de burgmeester ook op elkaar te blijven steunen: “Ken je iemand die hulp nodig heeft of eenzaam is? Bel hen eens op, een kort gesprekje kan wonderen doen. Ook het Sociaal Huis kan helpen. Ben je eenzaam, heb je hulp nodig of heb je het moeilijk, contacteer ons dan via 054 50 50 50, de collega’s van het Sociaal Huis brengen je graag in contact met de juiste mensen. Ook onze horeca kan wel een steuntje gebruiken. Heel wat restaurants bieden afhaalmaaltijden aan, takeaway is de boodschap.”

Dagelijkse opvolging
De coronacijfers worden binnen de stad trouwens continu opgevolgd. Dagelijks met de noodplanambtenaar, twee keer per week met de veiligheidscel en wekelijks met het schepencollege en binnen verschillende taskforces. Wanneer er moet bijgestuurd worden, kan er op die manier snel geschakeld worden.

Meer info voor de pers?
Dienst integrale veiligheid, 054 50 50 50, integrale.veiligheid@ninove.be
Tania De Jonge, burgemeester Ninove, 054 50 50 10, 0498 26 16 97, tania.dejonge@ninove.be

Met vriendelijke groeten,
Nele Anthoons
communicatieambtenaar stad Ninove

Update - Trainingen afgeschaft tot nader bericht

De verscherpte maatregelen gaan reeds deze nacht in. Er zullen tot nader bericht geen trainingen meer doorgaan voor de volwassenen.
De jeugd trainingen zijn nog onder beraad en hieromtrent volgt zo snel mogelijk meer nieuws.

Blijf gezond en tot binnenkort!

Update - strengere maatregelen voor sportactiviteiten

Er zijn opnieuw stengere maatregelen afgekondigd. Weldra zal er een update volgen hoe we verder gaan. Voor de volwassenen zal er geen training meer zijn vanaf vrijdag 30 oktober.

Update verlaten van de zaal

Nu de horeca opnieuw dicht moet, is de cafetaria gesloten. We dienen dus terug naar buiten te gaan via de hoofdingang. Ouders kunnen daar hun kinderen afhalen.

Training in de grote zaal -> zaterdag 17/10

Sinds de nieuwe maatregelen zijn afgekondigd, zijn sporten met contact niet langer toegestaan. Hierdoor zijn er uren vrijgekomen in de grote benedenzaal.
Aangezien wij contactloos trainen, geeft dit ons de opportuniteit om in de grote benedenzaal te trainen.

Groep 2 krijgt een aanpassing, we hebben meer plaats en kunnen de beschikbare plaatsen optrekken naar 28 zoals groep 1.
Ouders van de jeugd en kijklustigen kunnen eventueel kijken vanuit de cafetaria met respect voor de geldende corona regels voor horeca.

Blijf gezond en tot op training!

Aanpassing Circulatieplan Sporthal

't Volgende bericht kwam van de sportdienst en zal in werking treden vanaf woensdag 7 oktober:

Sinds het invoeren van de Coronamaatregelen wordt in de sporthal een circulatieplan opgesteld.

Voor de bovenzalen betekende dit het gebruik van de noodtrap/buitentrap om de sporthal te verlaten, wat zeker een oplossing bood in de zomermaanden.
Voor de herfst- en winterperiode is deze trap onvoldoende veilig (valrisico) en met de preventieadviseur van de stad werd een nieuwe regeling besproken.

Nieuwe regeling:

 • Tracht met de jeugd zoveel mogelijk in groep naar boven te komen en geef de boodschap mee om niet te vroeg naar de training te komen (onnodige wachttijden)
 • Wanneer je naar de training komt en de zaal is nog bezet, dan wacht je in de wachtzone dwz
  • Voor de judozaal: tegen de vensterramen van de zaal
  • Voor de turnzaal: tegen de muur voorbij de turnzaal
 • Bij het einde van de les verlaat de groep de judozaal en gaat via de cafetaria naar buiten, hetzelfde geldt ook voor de turnzaal (om kruisen op de trap te vermijden). Ouders kunnen hun kinderen opwachten in de cafetaria
 • Wanneer 2 groepen tegelijkertijd de zalen verlaten, dan vertrekt eerst de groep van de judozaal en dan de groep van de turnzaal.
 • Ouders wachten niet op de gang eerste verdieping
Verder gelden nog steeds de eerdere coronamaatregelen:
 • Handen ontsmetten
 • Mondmasker dragen bij het binnenkomen en verlaten van de sporthal

Nancy Beeckman
sportfunctionaris

Uitbreiding aantal inschrijvingsmogelijkheden op zaterdag voor groep 1

Zoals we ondertussen wel gewoon zijn, moet er telkens ingeschreven worden via het SuperSaaS platform om te kunnen deelnemen aan de trainingen. Mochten er daar nog onduidelijkheden rond zijn, contacteer het bestuur!

Voor groep 1 - Volwassenen beginners tot en met 4de kyu hebben we de inschrijvingsmogelijkheden op zaterdag uitgebreid. We beschikken op zaterdag van 17u tot 18u10 over zowel de judo- als de turnzaal en kunnen daardoor aan 28 mensen de kans geven om te trainen in plaats van 14. Dubbele capaciteit dus!

Voor de andere groepen (jeugd en groep 2 volwassenen) is er niets gewijzigd. Let op voor groep 1 is er ook niets gewijzigd voor de training op donderdag. Hier blijven slechts 14 inschrijvingen mogelijk.

Blijf gezond en tot op training!

Lesuren in de maand september

Nu de regels iets of wat veranderd zijn, kunnen we in september terug binnen trainen. We zullen ons wel nog wat moeten aanpassen maar we keren terug naar onze normale trainingsdagen.
De training van maandag 31/08 gaat niet door. Wel trainen we terug op woensdag, donderdag en zaterdag en wel als volgt:

Vanaf september:

 • Jeugd:
  • woensdag: 18u30 - 20u00
  • zaterdag: 16u00 - 17u00 (1 uur maar!)
 • Volwassenen:
  • donderdag: 1ste groep (beginner tot en met blauwe gordels) van 19u tot 20u - 2de groep (vanaf bruin) van 20u tot 21u
  • zaterdag: 1ste groep (beginner tot en met blauwe gordels) van 17u tot 18u10 - 2de groep (vanaf bruin) van 18u15-19u30
Praktisch:
 • we trainen in onze eigen zaal
 • Jeugd hoeft zich niet in te schrijven - er is voldoende capaciteit
 • Wie bij de volwassenen traint, moet zich inschrijven via het Supersaas platform - er zijn 2 groepen telkens 14 + 1 trainer
  • Groep 1: beginner tot en met blauw
  • Groep 2: vanaf bruin

In de zaal gaat de training door in kimono.
Hou de regels in gedachte.

Tot op de training!

Zaterdag 29 augustus gezamelijke training

Aanstaande zaterdag 29 augustus mogen wij van 16u00 tot 18u00 in de grote zaal trainen, jeugd en volwassenen!
Er zullen nog steeds verschillende groepen zijn (en afhankelijk van de grootte een verdeling in 3 of 4 groepen).
De jeugd stopt om 17u30.

De training gaat door in kimono.

Tot op de training!

Update: Start van het nieuwe seizoen 2020 -> 2021

Beste leden en ouders,

EINDELIJK !!!!!

We hebben er een tijdje moeten op wachten maar de kogel is door de kerk, we hernemen de trainingen op woensdag 19 augustus 2020 van 19u00 tot 20u30 op de atletiekpiste van Ninove.

Wij hopen jullie van harte te mogen begroeten weliswaar met respect voor de gekende regeltjes (zie hieronder).

De trainingen zullen nu plaatsvinden op de atletiekpiste en dit enkel bij droog weer.
Er zijn 2 trainingen per week voorzien, maandag en woensdag telkens van 19u00 tot 20u30.

De jeugd en de volwassenen trainen op hetzelfde moment maar met verschillende trainers.
Per training zullen er 4 trainers aanwezig zijn.

De groepen worden als volgt ingedeeld:

 • De eerste groep is de groep van de jeugd: hier is de jeugd welkom van 0deKyu tot en met 9deKyu
 • De tweede groep is de groep van de jeugd van 8steKyu tot en met 6deKyu
 • De derde groep is de groep volwassenen van 0deKyu tot en met 6deKyu
 • De vierde groep is de groep van 5deKyu tot met Dan graden

De trainingen zullen vooral gefocust zijn op conditie, herhaling, aanleren van bewegingen en kata.

Zoals gevraagd door alle veiligheidsinstanties zal er geen fysiek contact gemaakt worden.

Wij vragen jullie wel om volgende zaken te respecteren:

 • iedereen komt aan met mondmasker en verlaat de training eveneens met mondmasker
 • iedereen brengt handgel mee
 • de douches zijn niet beschikbaar
 • tijdens de training kan er niet naar het toilet gegaan worden
 • publiek is niet toegelaten
 • na de training verlaat iedereen de trainingsplaats en ook de parking van de sporthal
 • de afstand van minstens 1,5 meter moet worden gerespecteerd te allen tijde
 • de trainingsplaats mag pas 5 min voor het startuur betreden worden, het is dus niet de bedoeling om een kwartier op voorhand aanwezig te zijn
 • er worden geen handen geschud nog gekust
 • het respect voor de lesgever dient te gebeuren zoals in de normale omstandigheden groeten op correcte manier en oss zeggen).
 • contact maken is verboden
 • mensen die in verschillende groepen trainen, mogen mekaar niet opwachten
 • de ouders die kinderen brengen, mogen niet blijven napraten op de parking
 • de ouders die hun kinderen komen halen, moeten 5 min voor het einde van de training aanwezig zijn
 • bij ziekte of koorts blijft men thuis
 • mensen die net terug zijn van het buitenland dienen de regels rond (zelf)quarantaine te respecteren alvorens te komen trainen

Het bestuur

INFO: Start van het nieuwe seizoen 2020 -> 2021

Afgelopen maandag is de veiligheidscel van de Stad Ninove samen gekomen en heeft beslist dat de vechtsporten binnen in de sporthal niet mogen doorgaan en dit nog tot 6 september.
Het bestuur zoekt nu oplossingen om toch trainingen buiten te laten doorgaan, uiteraard met respect voor de Corona veiligheidsvoorschriften.

Wij houden jullie zo snel mogelijk op de hoogte.

Resultaten DAN examens - Braine l'Alleud - Zaterdag 1 augustus

Ondanks de moeilijkheden van de coronacrisis gingen Ragnvald, Bea en Stephane vandaag toch DAN examen afleggen in Braine l'Alleud.
We zijn dan ook blij en trots dat ze dit elk succesvol hebben voltooid!

Ragnvald behaalde zijn 2de DAN, Bea en Stephane behaalden hun 4de DAN.

Proficiat!

Maand juli is er geen training - sporthal gesloten - augustus weldra meer info

Dit bizarre seizoen is ten einde gekomen.
De maand juli, traditionele onze sluitingsmaand, is ook al bijna voorbij. Voor een aantal karateka's onder ons was er echter geen rust. Zij zullen binnenkort dan examen afleggen.
Gezien de omstandigheden zullen we hopelijk zo snel mogelijk de nodige informatie kunnen verstrekken over de start van het nieuwe seizoen.
Geniet van vakantie en ga gedisciplineerd om met de vrijheden die er zijn.

Hopelijk zien we jullie snel en gezond terug, als de omstandigheden het toelaten, bij de start van het nieuwe seizoen!

Update Corona - Covid19 trainingsschema -

Goed nieuws!

Omdat de meesten onder ons zich zo goed aan de regels gehouden hebben, kunnen we aankondigen dat vanaf zaterdag 13 juni 2020 de trainingen openstaan voor IEDEREEN, zowel jeugd als volwassenen.

Opgelet: inschrijven is verplicht en de voorgeschreven veiligheidsregels moeten worden nageleefd…
De inschrijving gebeurt online via de link die per e-mail werd doorgestuurd (geen e-mail ontvangen? Vraag senpai Dimitri Beeckman voor meer info).

De Kleedkamers en de douches zijn gesloten ==> kimono thuis aan- en uitdoen!

Het programma is als volgt:

 • Op donderdag:
  • 19u00 tot 20u00: alle jeugd en de volwassenen wit tot en met groene gordel (2 groepen van max 19 deelnemers)
  • 20u00 tot 21u00: volwassenen blauwe gordels tot en met zwart

  • Op zaterdag:
  • 16u00 tot 17u00: alle jeugd en de volwassenen wit tot en met groene gordel (2 groepen van max 19 deelnemers)
  • 17u00 tot 18u00: volwassenen blauwe gordels tot en met zwart

De trainingen gaan door in de grote zaal van de sporthal en in kimono maar met sportschoenen.

Het bestuur

Onze nationale hoofdinstructeur steekt ons een hart onder de riem - dinsdag 31 maart 2020

Bericht van de nationale JKA-hoofdinstructeur Sergio Gneo naar aanleiding van de maatregelen wegens het Corona-virus.

(30/03/2020)

Beste JKA-ers,

Hoe snel kan iets veranderen. Enkele weken terug waren we nog hard aan het trainen, voor een wedstrijd, of voor een examen, of gewoonweg omdat we het graag doen. En nu, thuis zitten, misschien wat studeren, of wat klusjes doen, maar vooral wachten tot het voorbij is en we terug kunnen trainen. Niet gemakkelijk hoor.

Eerst en vooral hoop ik dat iedereen gezond en wel is, en zich houdt aan de richtlijnen, want anders zal het nog langer duren. Voor iedereen is het moeilijk om thuis te zitten en de contacten met familie, vrienden, maar ook in de dojo te moeten missen. Als goeie karateka's zijn we het echter gewoon om te volharden en geduld te hebben, dus zal het ons wel lukken.

Ook voor mij, die de ganse wereld rondreist (Zwankendamme, Zwevezele, Vrolingen, Zwalm, en soms zelfs Brussel, … :-)) is het een grote aanpassing, en zoek ik om er zo goed mogelijk door te komen. Ik probeer mij bezig te houden door elke dag afwisselend te wandelen, te fietsen of op het crossfit-toestel minstens een uur bezig te zijn. Maar ook mijn karate laat ik niet los: ik train zes dagen op zeven alle 15 shoto kata's + twee à drie andere hogere kata's. Dan vijf à tien minuten gevechtstechnieken, alsof ik tegen drie tegenstanders aan het vechten ben, op een oppervlakte van 2 m op 2 m, met het gevolg dat ik nu en dan een vaas of fles overhoop schop. En als dan mijn energie nog niet op is, dan haal ik buiten nog even een frisse neus.

Je ziet, met wat verbeelding en goesting lukt het wel om goed bezig te blijven. Probeer maar eens. Zo zal deze moeilijke periode ook wel voorbij raken en kunnen we, als één JKA-familie, terug samen trainen, in onze clubs, op trainingsdagen of op stages.

Daarom wens ik jullie veel moed, gezond verstand en nog wat geduld.

Tot later.

Sergio

Stage Louvain-La-Neuve

Update: Stage is geannuleerd!

Voorlopig is de stage van Louvain-la-Neuve, 11 tem 13 april, nog niet geannuleerd.
Indien je 3 trainingen of meer doet, is het voordelig om op voorhand in te schrijven. Laat zo snel mogelijk, voor 1 april, iets weten aan Imelda.
Hoe meer mensen inschrijven voor een volledige stage, hoe lager het tarrief wordt!

Update: Stage is geannuleerd!

Coronavirus - Update(s)

Hierbij nog de stand van zaken omtrent het Cornona virus:

 • 10 juni:
  • Na twee keer buiten trainen, mogen we terug binnen trainen
  • We zullen dan ook terug in kimono trainen
  • We hebben meer plaats en kunnen hierdoor in correct en veilige omstandigheden twee groepen laten trainen
  • Bekijk alle verdere info in de update post
 • 28 mei:
  • We kunnen terug opstarten! Mits bepaalde voorwaarden…
  • Registratie zal nodig zijn en slechts 20 personen kunnen tegelijk trainen
  • Er werd een e-mail gestuud met alle informatie in - lees deze aandachtig!
  • Als er vragen zijn, went u dan tot het bestuur
 • 25 mei:
  • De versoepelingen van de maatregelen laten toe om buiten te trainen in groepen van max 20 personen
  • De club kijkt de mogelijkheden na om in kleinere groepen te kunnen heropstarten
  • Meer nieuws volgt!
 • 27 maart:
  • De maatregelen worden uitgebreid alvast tot 19 april.
  • Stage Gent is nog onzeker.
 • 20 maart:
  • Ook de activiteiten van JKA in april zijn geannuleerd of zullen op een later tijdstip doorgaan.
 • 12 maart:
  • Het bestuur volgt de algemene maatregelen en schort alle trainingen op en dit voorlopig tot einde maart
  • Ten gevolge strengere maatregelen rond het Coronavirus heeft het stadsbestuur van Ninove besloten de sporthal te sluiten en de activiteiten niet te laten doorgaan. Dit wil zeggen dat er dus alvast tot einde maart geen training meer is in de sporthal.
  • JKA Vlaanderen heeft beslist gezien de huidige ontwikkelingen om alle evenementen uit te stellen of te annuleren. Tot en met 1 april gaan alle komende activiteiten georganiseerd voor en door de federatie niet door. Dit houdt onder andere in: alle provinciale trainingen, federale training van maandag 16 maart, wedstrijden zoals GALA tornooi, Kazoku Cup, …, stages zoals Trainingsdag Zottegem, Kata weekend Lede,…
Alvast bedankt voor uw begrip in deze uitzonderlijke tijden.

Zaterdag 21 maart - geen training

Zaterdag 21 maart is de sporthal afgehuurd en kan er dus geen training doorgaan!

Zaterdag 14 maart - geen training

Zaterdag 14 maart is er geen training voorzien voor zowel jeugd als volwassenen. We gaan die dag massaal naar de Bunkai stage (37ste editie) van karateclub Shotokan Zottegem.
De trainingen gaan door in het sportcomplex van de Bevegemse vijvers (adres:Bevegemsevijvers 1, 9620 Zottegem).
Deze stagedag is onder leiding van GNEO sensei (7e DAN JKA); HEIRMAN sensei (6e DAN JKA) en MEERT sensei (6e DAN JKA). Voor de jeugd staat Kristof VERMEULEN sensei (4e DAN JKA) op het programma. De trainingen gaan door vanaf 10u30 tot 12u00 en van 13u00 tot 14u30. Deelname geeft ook recht op een provinciaal punt. Meer info is terug te vinden op hun website en tijdens de trainingen in de club.

Wijziging in maandelijkse gasttrainingen

De maandelijkse gasttraining gaat nu door op de laatste donderdag van de maand in plaats van de tweede woensdag van de maand!
Volgende gasttraining zal doorgaan op 26 maart.

Zaterdag 29 februari - geen training

Zaterdag 29 februari is er geen training voor zowel de jeugd als volwassenen.
De sporthal is in gebruik voor de kindercarnaval.
Let op, Omloop Het Nieuwsblad heeft ook zijn aankomst in Ninove op deze zaterdag!

Nieuwjaarreceptie - 18 januari 2020

De nieuwjaarsreceptie zit er op. We hebben opnieuw kunnen vooruitblikken op de komende activiteiten en de herinneringen van de vorige ophalen en in bijzonder Marnix kunnen bedanken voor zijn jaren inzet.
Er staan alvast weer een hoop trainingsdagen, stages, wedstrijden en clubactiviteiten gepland waar we hopen iedereen massaal aanwezig te zien. Tot op training, tot binnenkort!

Nieuwjaarsreceptie 2020
Nieuwjaarsreceptie op zaterdag 18 januari

Karateclub Hiryu Ninove wenst iedereen een prettig nieuwjaar, een goede gezondheid en veel sportief plezier in 2020.
Om dit te vieren, nodigt de club de leden en de ouders van onze jeugdigen uit op onze nieuwjaarsreceptie. We hopen dat jullie massaal aanwezig zullen zijn op zaterdag 18 januari in de cafetaria van het zwembad - De Kleine Dender - en dit vanaf 19u30. We voorzien alvast een hapje en een drankje.

Op de training wordt deze uitnodiging aan de leden bezorgd. Gelieve voor 15 januari deze brief in te vullen en het antwoordstrookje terug binnen te geven aan iemand van het bestuur.

Resultaten DAN examen - Braine l'Alleud - Zaterdag 26 oktober

Heugelijk nieuws. Vandaag hadden we twee leden die deelnamen aan de DAN examens in Braine l'Alleud.
Dimitri Van Der Straeten slaagde in zijn 2de DAN examen en Hana slaagde in haar 1ste DAN examen!

dan examen Dimitri   Dan examen Hana

Dikke proficiat en doe zo voort!

Zaterdag 26 oktober: geen training

Op zaterdag 26 oktober is er geen training! De sporthal is afgehuurd voor een kickboks gala.

Jaarlijks eetfestijn - 12 oktober 2019

We organiseren ons jaarlijks eetfestijn op zaterdag 12 oktober van 17u30 tot 21u30.
Kaarten zijn te verkrijgen bij het bestuur en de leden.

Eetfestijn 2019 Locatie: feestzaal De Roos in de Geraardsbergesestraat 119 te Ninove menu:Varkenshaasje (15 EUR volw - 10 EUR kind) en   Kippenbrochette (14 EUR volw - 9 EUR kind) steeds met diverse sauzen of Vegetarische lasagne (15 EUR volw - 10 EUR kind)


Smakelijk !

Ninove sportstad op autoloze zondag - 22 september 2019

Zondag 22 september staan we opnieuw op de Graanmarkt tijdens de autoloze zondag.
We beginnen om 13u en gaan in verschillende sessies door tot ongeveer 18u. Iedereen welkom!
Een warme oproep aan alle leden om mee te doen (in kimono). De sessies verlopen zoals een gewone training waar iedereen kan deelnemen zonder voorbereiding. Laat iets weten aan de trainers wanneer je kan komen. We plannen drie sessies (je mag ook de ganse dag meedoen) waarvan één om 13u; één om 14u30 en één om 16u start.

Tot zondag!

Autoloze zondag - groepsfoto Autoloze zondag - groepsfoto

Sawada Sensei op bezoek - 21 september 2019

Zaterdag 21 september hadden we Sawada sensei op bezoek. Alvast een training om niet meer te vergeten voor zowel onze jeugd als de volwassenen

Gastles door Sawada Sensei Gastles door Sawada Sensei

Donderdag 15 augustus - geen training

Donderdag 15 augustus is de sporthal gesloten en is er dus geen training!

Donderdag 8 augustus - start van het nieuwe seizoen

Donderdag 8 augustus verwachten we iedereen weer goed uitgerust aan de start van het nieuwe seizoen.

Omdat er toch nog sommige in vakantieland vertoeven, zijn de trainingsuren van de jeugd en de volwassenen lichtjes aangepast. Jeugd en volwassenen trainen op hetzelfde ogenblik.

  donderdag zaterdag
Volwassenen: van 19u tot 21u van 16u tot 18u
Jeugd: van 19u tot 20u30 van 16u tot 17u30

In september worden de trainingen opnieuw gegeven op de normale uren.

Tot in de dojo!

Stage Gent 28, 29 en 30 juni

Stage Gent is voorbij en daarmee kwam ook het seizoen tot zijn einde. Veel volk tijdens deze drie warme dagen.


Stage Gent - 2019 - zwarte gordels Stage Gent - 2019 - groepsfoto Stage Gent - 2019 - foto met de senseis

Extra spannend want op vrijdag deden Marnix en Tiemen mee aan het examen voor 4de dan samen met nog 8 andere kandidaten en 2 kandidaten 5de dan. Er werd streng geoordeeld. Tiemen slaagde in het examen. Marnix slaagde in de kihon en kumite maar maakte een fout in zijn kata en moet deze nogmaals afleggen.
Proficiat met het slagen en veel stress-vrij succes aan Marnix binnenkort…

12,13 en woensdag 19 juni - geen training- sporthal gesloten

Door rioleringswerken rondom de sporthal, zal ze tijdelijk minder bereikbaar zijn. Omdat hulpdiensten de sporthal niet kunnen bereiken tijdens deze werken, is besloten om de sporthal te sluiten. Concreet: De sporthal is woensdag 12, donderdag 13 en vrijdag 14 juni gesloten en dus is er geen training mogelijk!

zaterdag 15 juni is de sporthal wel open en is er dus wel training voor zowel de jeugd als voor de volwassenen.

Update: De werken zijn uitgesteld waardoor ook volgende week nog verder gewerkt wordt en er woensdag 19 juni geen training is voor de jeugd.

Zaterdag 29 juni - geen training wel Stage Gent

De laatste zaterdag van juni is er geen training voorzien in Ninove. De laatste training van het seizoen voor de jeugd gaat door op woensdag 26 juni en voor de volwassenen op donderdag 27 juni.
't Laatste weekend van juni echter start wel de Internationale JKA stage S. MIYAZAKI te Gent en dit al van vrijdag 28 juni tot en met zondag 30 juni. Alle informatie kunt u terug vinden op de website van de stage. Voor wie meer dan één dag gaat, kan het interessanter zijn om in te schrijven via de club voor de gehele stage. Vraag meer informatie aan de bestuursleden of trainers.

Donderdag 30 mei - geen training voor de volwassenen

Donderdag 30 mei is geen training want de sporthal is gesloten.

JKA Infoboekje

Op de pagina van JKA Vlaanderen is nu het JKA infoboekje te downloaden. Hier staat alles in wat je moet weten over JKA-karate, de tradities, de familie, de sport alsook de kyu-examenprogramma's.

Zaterdag 27 april & woensdag 1 mei - geen training voor de jeugd

Zaterdag 27 april is er geen training voor de jeugd. Onze jeugd gaat wel zwemmen op zaterdag!
Woensdag 1 mei is er ook geen training want de sporthal is gesloten.

JKA Infoboekje

Op de pagina van JKA Vlaanderen is nu het JKA infoboekje te downloaden. Hier staat alles in wat je moet weten over JKA-karate, de tradities, de familie, de sport alsook de kyu-examenprogramma's.

Uitzonderlijk GEEN training door Omloop het Nieuwsblad 2019

Zaterdag 2 maart 2019 komt de Omloop Het Nieuwsblad naar Ninove.
Omwille van de verwachtte verkeersproblemen zal er uitzonderlijk geen training zijn en dit voor zowel de jeugd als de volwassenen!

Zowel de Elite vrouwen als de Elite mannen rijden zaterdag hun wedstrijd.

De eindmeet ligt dit jaar niet op de Halsesteenweg, maar in het centrum van onze stad. De renners komen namelijk aan op de Onderwijslaan tussen 16.30 uur en 17 uur! Op zondag 3 maart zijn de wielertoeristen aan de beurt.

Het parcours van de Omloop doorkruist Oost-Vlaanderen. De renners worden allereerst voorgesteld in ’t Kuipke in Gent. De wedstrijd start om 11.45 uur officieel in Merelbeke, voor een rit van 200 km.
Het parcours gaat na de passages op de Haaghoek - Leberg via de Berendries en de Elverenberg richting Geraardsbergen (de Muur en de Bosberg). De renners komen via de Edingsesteenweg Ninove binnengereden en gaan via de Leopoldlaan en de Centrumlaan, waar ze afslaan op de eerste rotonde richting de Onderwijslaan.
Rond 16.40 uur aankomst op de Onderwijslaan in Ninove.

Voor het verkeer komende uit de richting van Brakel en rijdend in de richting van Brussel/Edingen is er vanaf 12.30 uur een omleiding voorzien via de Albertlaan, Aalstersesteenweg en Koning Boudewijnlaan. Voor het verkeer komende uit de richting van Aalst en rijdend in de richting van Edingen is er vanaf 12.30 uur een omleiding via de Halsesteenweg, Brusselseheerweg, Kasseide, Vreckom, Linkebeek en Rooselaerstraat.
Tot 12.30 uur blijft het volledige stadscentrum bereikbaar (met uitzondering van de Onderwijslaan). Vanaf 12.30 uur zijn een aantal straten verkeersvrij, of verandert de rijrichting.

Deze parkings zijn voorbehouden voor de organisatie van de Omloop Het Nieuwsblad op 2 maart:

 • Dr. Frans Hemerijckxplein
 • Paul De Montplein
 • OCMW-parking
Zaterdag 2 maart parkeer je gratis op de openbare parkings op het grondgebied van Ninove.

verkeersmaatregelen 2019

Vrijdag 1 maart en zaterdag 2 maart:


Onderwijslaan:
vanaf vrijdag 9 uur tot zaterdagavond (einde afbraak): parkeerverbod langs beide zijden
van vrijdag 9 uur tot 15 uur en van 19 uur tot zaterdagavond (einde afbraak): verkeersvrij tussen Centrumlaan, Bevrijdingslaan en Burchtstraat.


Zaterdag 2 maart:


Krepelstraat:
vanaf 8 uur tot einde wedstrijd: parkeerverbod langs beide zijden
van 12.30 uur tot einde wedstrijd: eenrichtingsverkeer richting Denderwindeke

Edingsesteenweg:
van 12.30 uur tot einde wedstrijd: eenrichtingsverkeer richting Ninove

Leopoldlaan:
van 12.30 uur tot einde wedstrijd: eenrichtingsverkeer richting Elisabethlaan

Elisabethlaan:
van 12.30 uur tot einde wedstrijd: eenrichtingsverkeer richting Den Dollar

Centrumlaan:
vanaf 8 uur tot einde wedstrijd: parkeerverbod tussen Elisabethlaan en Bevrijdingslaan (kant PTI) en tussen Bevrijdingslaan en Oudstrijdersplein (beide zijden)
vanaf 8 uur tot einde wedstrijd: eenrichtingsverkeer richting Elisabethlaan
vanaf 12.30 uur tot einde wedstrijd: verkeersvrij tussen Oudstrijdersplein en Bevrijdingslaan

Molendenderstraat / Polderbaan:
vanaf 8 uur einde wedstrijd: parkeerverbod langs beide zijden
vanaf 12.30 uur tot einde wedstrijd: eenrichtingsverkeer richting Vuurkruisersstraat

Ameiveld:
vanaf 12.30 uur tot einde wedstrijd: verkeersvrij tussen Geraardsbergsestraat en Polderbaan (uitgezonderd plaatselijk verkeer)

Bevrijdingslaan:
vanaf 8 uur einde afbraak: parkeerverbod
van 12.30 uur tot einde wedstrijd: verkeersvrij

Burchtstraat:
vanaf 8 uur tot einde wedstrijd: parkeerverbod tussen Onderwijslaan en Dender

Brusselstraat:
vanaf 12.30 uur einde wedstrijd: parkeerverbod tussen Parklaan en Pollarestraat (zijde onpare huisnummers)

Despauteerstraat:
vanaf 12.30 uur wordt de rijrichting omgedraaid, verkeer enkel toegelaten in de richting van de Graanmarkt

Doorsteek tussen Graanmarkt en Koepoortstraat:
van 12.30 uur tot einde wedstrijd: verkeersvrij. Het verkeer komende uit de Koepoortstraat kan wegrijden via de Despauteerstraat

Bunkai stage Zottegem = geen training bij ons

Zaterdag 9 maart gaat de 36ste editie door van de bunkai stage van Zottegem. Meer info is hier te vinden. Zowel jeugd als volwassenen kunnen meedoen aan deze stage.
Zoals elk jaar gaan we massaal deelnemen met onze club en is er bijgevolg geen training voorzien in Ninove! Bovendien is er ook kindercarnaval en is de sporthal daardoor niet beschikbaar.

Sfeerbeelden nieuwjaarsreceptie 2019

Enkele sfeerbeelden van de voorbije nieuwjaarsreceptie:


Nieuwjaarsreceptie 2019 Nieuwjaarsreceptie 2019 Nieuwjaarsreceptie 2019 Nieuwjaarsreceptie 2019 Nieuwjaarsreceptie 2019 Nieuwjaarsreceptie 2019 Nieuwjaarsreceptie 2019 Nieuwjaarsreceptie 2019 Nieuwjaarsreceptie 2019 Nieuwjaarsreceptie 2019 Nieuwjaarsreceptie 2019 Nieuwjaarsreceptie 2019 Nieuwjaarsreceptie 2019 Nieuwjaarsreceptie 2019 Nieuwjaarsreceptie 2019 Nieuwjaarsreceptie 2019 Nieuwjaarsreceptie 2019 Nieuwjaarsreceptie 2019 Nieuwjaarsreceptie 2019 Nieuwjaarsreceptie 2019 Nieuwjaarsreceptie 2019
Nieuwjaarsreceptie 2019

Zaterdag 12 januari 2019 heffen we het glas op een gelukkig en voorspoedig nieuw jaar. We nodigen onze leden uit en voorzien alvast een lekker hapje en een drankje en dit opnieuw in de cafetarie van het Ninoofse zwembad De kleine Dender vanaf 19u30. Graag inschrijven voor 9 januari! Jullie kunnen het inschrijvingsstrookje bezorgen aan iemand van het bestuur. Tot dan!

Uitzonderlijk zal de training van de volwassenen om 19u stoppen zodat iedereen tijd genoeg heeft om zich na de training nog klaar te maken voor de receptie.

Eindejaar - sluitingsdagen sporthal Ninove

Zaterdag 22 december zal de laatste training voor zowel jeugd als volwassenen van 2018 doorgaan. Daarna is de sporthal ofwel gesloten ofwel afgehuurd en is er dus geen training meer.
De eerste training van het nieuwe jaar zal doorgaan op donderdag 3 januari. Woensdag 2 januari is de sporthal ook gesloten en is er dus geen training voor de jeugd!

Promofilmpje 'Traditionele karate' van JKA Vlaanderen