Wedstrijdnieuws

Seizoen 2023-2024

Vlaams kampioenschap - 1 oktober 2023 - Zelzate

Vandaag was er het Vlaams JKA kampioenschap karate te Zelzate.
Onze drie deelnemers konden zich plaatsen voor het Belgisch kampioenschap dat door zal gaan binnen twee weken.
Tibe en Kieran misten op een haar na de finale in zowel kata als kumite.
Amber knokte zich wel in de finale kumite waar ze een mooie 3de plaats behaalde.

 • Amber: 3de plaats kumite scholieren dames
Vlaams kampioenschap 01 10 2023 - Zelzate Vlaams kampioenschap 01 10 2023 - Zelzate

Een dikke proficiat aan alle drie !!

 

Oudere competitieresultaten van KC Hiryu

Seizoen 2022-2023

Seizoen 2022-2023

Kazoku cup - 7 mei 2023

Laatste wedstrijd van dit seizoen : Kazoku cup te Assenede.
Prachtige prestaties van onze kampers: Amber behaalde bij kumite en kata telkens een mooie 3de plaats. Tibe en Kieran konden zich net niet plaatsen voor de finales maar toonden toch een goede inzet.

 • Amber:
  • 3de plaats kata scholieren
  • 3de plaats kumite scholieren dames

Kazoku Cup 2023 - groepsfoto

Proficiat!

Vlaams kampioenschap ippon - 12 februari 2023 - Vilvoorde

Zondag 12 februari ging het Vlaams kampioenschap Ippon door te Vilvoorde. Een kampioenschap open voor alle karatestijlen en -bonden onder de regels van de Ippon stijlen. Ninove vaardigde drie deelnemers af waarvan Souleyman bij de miniemen, Tibe bij de kadetten en Amber bij de junioren.

Een kampioenschap betekent rechstreekse uitschakeling en dus is het steeds erop of eronder.
Elkeen deed zijn best en voor Amber en Tibe leverde dit mooie resultaten op. Beide behaalde een 4de plaats in kata. In kumite werd Tibe kampioen en Amber vice-kampioen. De titel in kumite en combinatie met de podiumplaats voor kata bezorgde Tibe eveneens de beker van Algemeen kampioen op.

Proficiat en doe zo voort!

 • Tibe:
  • 4de plaats kata kadetten jongens
  • 1ste plaats kumite kadetten jongens
  • Algemeen kampioen kadetten jongens
 • Amber:
  • 4de plaats kata junioren dames
  • 2de plaats kumite junioren dames

Proficiat!

Oost-Vlaams kampioenschap - 29 januari 2023 - Wachtebeke

Vandaag was het Oost-Vlaams kampioenschap te Wachtebeke. Onze club nam er deel met 4 deelnemers: 2 kampers in de voormiddag (Emy en Souleyman) en in de namiddag het grote geweld met 2 vertegenwoordigers ( Tibe en Amber).
Ze gaven alle 4 het beste van hunzelf met volgende resultaten:
Emy sneuvelde net voor de finale bij het kumite maar ze is hierdoor toch geselecteerd voor het Vlaams kampioenschap. Souleyman werd zowel bij kata als kumite uitgeschakeld nadat hij nochtans gisteren een gedeelde eerste plaats behaalde op de jeugdoefenwedstrijden.
Bij de volwassenen kon Amber na een zeer goed parcours zich uiteindelijk niet plaatsen voor de finale. Tibe daarentegen, uitgeschakeld door de later winnaar bij kata, zette bij kumite de puntjes op de i en hij bevestigde zijn goede vorm bij kumite door brons te behalen. Al bij al een heel leuke dag.

 • Tibe: 3de plaats kumite kadetten jongens
(hr-lijn)
Seizoen 2019-2020

Seizoen 2019-2020

Vlaams jeugd kampioenschap - 8 maart 2020 - Knokke

Zondag 8 maart, Vlaams jeugd kampioenschap te Knokke. Hiryu had drie geselecteerden.
Gilles kon een selectie voor het Belgisch kampioenschap binnen halen en Tibe heeft het ook heel goed gedaan maar Seppe ging met de prijs aan de haal en werd Vlaams kampioen kumite bij de preminiemen.

 • Seppe: Vlaams kampioen kumite preminiemen

Seppe - Vlaams kampioen kumite preminiemen - knokke 2020


Tibe, Gilles en Seppe dikke proficiat en succes op het Belgisch!

Oost-Vlaams kampioenschap - 26 januari 2020 - Wachtebeke

Vandaag Oost-Vlaams kampioenschap karate te Wachtebeke en onze club was met 5 kampers vertegenwoordigd. Iedereen deed hartstikke goed zijn best maar enkel Seppe behaalde een mooie medaille. Hij werd 3 de bij het kumite preminiemen. Verder zijn er nog enkele geselecteerd voor het Vlaams kampioenschap te Knokke.

 • Seppe: 3de plaats kumite preminiemen

Oost-Vlaams kampioenschap - 26 januari 2020 - Wachtebeke   Oost-Vlaams Kampioenschap - 26 januari 2020 - Wachtebeke

Allemaal een dikke proficiat.

(hr-lijn)
Seizoen 2018-2019

Seizoen 2018-2019

GALA tornooi - 03 maart 2019 - Aalter

Vandaag op het menu: het GALA tornooi te Aalter waar we met verschillende jeudige deelnemers aantraden die voor het eerst een officiële wedstrijd meededen alsook enkele geroutineerde kampers.
In het kata lukte het vandaag niet maar bij kumite raakte Seppe door naar de halve finale. Daar kon hij niet doorstoten naar de finale.
Bij de kadetten kon Silke wel doorstoten naar de finales en moest in de kamp om de eerste plaats nipt de duimen leggen. Zo behaalden ze een mooie 2de plaats.
Slechts één kamp verliezen, kan soms het verschil betekenen, zo ondervonden Milan en Maarten want ze vochten goed maar konden niet doorstoten naar de finales.

 • Silke: 2de plaats kumite kadetten meisjes

GALA Tornooi - 03 03 2019 - Aalter GALA Tornooi - 03 03 2019 - Aalter GALA Tornooi - 03 03 2019 - Aalter GALA Tornooi - 03 03 2019 - Aalter

Proficiat aan de deelnemers en proficiat Silke met de tweede plaats!

Oost-Vlaams kampioenschap - 27 januari 2019 - Ninove

Zondag was het zo ver, KC Hiryu organiseerde het Oost-Vlaams kampioenschap voor alle leeftijdscategorieën.
We waren niet aan ons proefstuk toe maar met meer dan 200 deelnemers over 7 categorieën en groepskata voor de jeugd beloofde het een goed gevulde dag te worden. Desondanks kon het vooropgestelde schema redelijk goed gevolgd worden. Alvast bedankt voor iedereen van onze club die zich ingezet heeft om dit allemaal mogelijk te maken!

Naast de organisatie hadden we ook zelf kampers die deelnamen. Onze jeugdige kampers deden hun best. Voor sommigen was het de eerste keer dat ze deelnamen aan een kampioenschap. Goede prestaties maar jammer genoeg geen podia plaatsen.
Bij de kadetten en ouder hadden we nog vijf deelnemers die streden naar een podiumplaats. In kata kon niemand zich plaatsen voor de finales maar in kumite werd dat rechtgezet en behaalden zowel Silke als Maarten eremetaal.
Silke kon in de herkansingen de derde plaats bemachtigen en Maarten had zelfs een kans op de titel maar moest in de finale kamp de duimen leggen tegen de ESKA vice Europees kampioen kumite per ploeg. Al bij al geen slechte prestaties dus!

 • Silke: 3de plaats kumite kadetten meisjes
 • Maarten: vice Oost-Vlaams kampioen kumite junioren heren

Oost-Vlaams kampioenschap 2019 - Ninove Oost-Vlaams kampioenschap 2019 - Ninove Oost-Vlaams kampioenschap 2019 - Ninove Oost-Vlaams kampioenschap 2019 - Ninove Oost-Vlaams kampioenschap 2019 - Ninove Oost-Vlaams kampioenschap 2019 - Ninove Oost-Vlaams kampioenschap 2019 - Ninove

Proficiat met de resultaten!

Hiryu organiseert het Oost-Vlaams kampioenschap

Op zondag 27 januari organiseert KC Hiryu het Oost-Vlaams JKA kampioenschap. Dit zal doorgaan in de sporthal van Ninove. Kom supporteren voor onze deelnemers of help mee in de organisatie. Meer info is te verkrijgen bij het bestuur.

The Dynamic Karate Cup - 28 oktober 2018 - Herne

Voor de tiende keer werd onze wedstrijd (in samenwerking met Taisho Lede en Shotokan Herne) georganiseerd. Zelf hadden we twee deelnemers. Beide geraakten in de finales voor kata maar alleen Mylan kon een mooie derde plaats in de wacht slepen.
Het kumite verliep minder goed. Mylan was geen 100% en kon zich niet plaatsen. Dimitri werd in zijn tweede gevecht met een te hard contact geraakt en kon niet meer verder kampen.

 • Mylan: 3de plaats kata blauw
Proficiat met het resultaat!

Belgisch Kampioenschap vanaf kadet - 21 oktober 2018 - Braine-L'Alleud

Na het Vlaams kampioenschap hadden we met drie kampers selecties behaald om te mogen deelnemen aan het Belgisch kampioenschap. Onze kampers deden hun best maar konden niet doorstoten naar de finale in kata. Bij het kumite lukte het ook niet om een podiumplaats te behalen. Mylan werd zelfs in de voorronde met te hard contact geraakt en kon niet meer verder deelnemen.

Spijtig maar helaas, goed gekampt maar volgende keer beter!

Vlaams Kampioenschap vanaf kadet - 07 oktober 2018 - De Pinte

't Eerste kampioenschap van het seizoen is steeds het Vlaams Kampioenschap. Goede prestaties hier leveren selecties op voor het Belgisch kampioenschap. Hiryu had vier deelnemers die deelnamen bij de kadetten, scholieren en senioren.
Ondanks de goeie inzet konden we deze keer geen podiumplaatsen bemachtigen maar wel enkele selecties voor het komende Belgisch kampioenschap.

We wensen iedereen succes op het BK!

Tornooi Eeklo - 30 september 2018 - Eeklo

Eerste confrontatie van het seizoen stond op zondag 30 september gepland. Een sterk bezet toernooi met clubs van Vlaamse en Waalse zijde met deelnemers vanaf kadet.
Voor Ninove kwamen vier deelnemers (Silke, Mylan, Tiemen en Dimitri) op het strijdtoneel. Er werd goed gekampt en voor Silke en Mylan resulteerde dat in elk een derde plaats in kumite!

 • Silke: 3de plaats kumite kadetten meisjes
 • Mylan: 3de plaats kumite scholieren heren
Eeklo 2018
Proficiat en succes op het Vlaams!

(hr-lijn)
Seizoen 2017-2018

Seizoen 2017-2018

Vlaams Ippon Kampioenschap - 15 april 2018 - Knokke

Vandaag behaalde we mooie resultaten op het eerste ippon kampioenschap dat doorging te Knokke.
Met drie deelnemers (Silke, Mylan en Maarten) behaalde we twee podiumplaatsen.

 • Silke: 3de plaats kumite kadetten meisjes
 • Maarten: 3de plaats kumite scholieren heren

Oost-Vlaams Kampioenschap - 28 januari 2018 - Nevele

Prachtige resultaten op het Oost-Vlaams kampioenschap

 • Silke: 3de plaats kumite kadetten meisjes
 • Maarten: 3de plaats kumite junioren heren
 • Gaëlle:
  • 2de plaats kata junioren dames
  • Oost-Vlaams kampioen kumite junioren dames
  • Algemeen Oost-Vlaams kampioen junioren dames
Belgisch Kampioenschap vanaf kadet - 22 oktober 2017 - Braine d'Alleud

Zondag 22 oktober, Belgisch kampioenschap te Braine d'Alleud. Met vier deelnemers konden we van start gaan op het Belgisch Kampioenschap. Iedereen deed zijn best echter enkel Gaëlle kon zich naar de finale van het kata werken waar ze een derde plaats veroverde. Ook in het kumite kon enkel Gaëlle voor de podiumplaatsen gaan maar moest de strijd opgeven in het gevecht voor een finale ticket. Hierdoor werd ze ook derdes in het kumite. Dikke proficiat!

 • Gaëlle:
  • 3de plaats kata scholieren meisjes
  • 3de plaats kumite scholieren meisjes
Vlaams Kampioenschap vanaf kadet - 01 oktober 2017 - Assenede

Een week na het tornooi van Eeklo stonden we opnieuw in de zaal van Assenede te kampen om de podiumplaatsen op het Vlaams Kampioenschap vanaf kadet.

't Kata leverde naast selecties voor het komende Belgisch kampioenschap ook twee podium plaatsen op voor Gaëlle en Tiemen. Ook Mylan selecteerde zich voor het komende BK.

 • Gaëlle: 2de plaats kata scholieren meisjes
 • Tiemen: 4de plaats kata senioren heren

Proficiat en gambatte kudasai!

Tornooi Eeklo - 24/09/2017

Afgelopen zondag ging de 37ste editie van het Tornooi van Eeklo door in de sporthal van Assenede.
Gemotiveerd gingen we van start in de eerste wedstrijd van het seizoen. In kata kwamen we een paar vlagjes tekort om een plaats in de finale te veroveren en ondanks enkele mooie punten zaten er, behalve voor Gaëlle, ook geen finales in bij het kumite.

In de finales zat Gaëlle niet helemaal in haar element en moest zich tevreden stellen met een 3de plaats in het kumite bij de scholieren meisjes. Waarvoor proficiat!

 • Gaëlle: 3de plaats kumite scholieren meisjes
(hr-lijn)
Seizoen 2016-2017

Seizoen 2016-2017

Belgisch Kampioenschap jeugd - 23 april 2017 - Braine L'alleud

Het Belgisch kampioenschap karate voor de jeugd ging vandaag door te Braine L'alleud. Onze club mocht met Silke één deelnemer afvaardigden om deel te nemen in de categorie kumite.
Met enige fierheid mogen we jullie melden dat ze daar een gedeelde derde plaats heeft veroverd bij de miniemen meisjes.

Dikke proficiat!

Oost-Vlaam Kampioenschap - 12 februari 2017 - Lede

Vandaag ging het Oost-Vlaams kampioenschap door in de sporthal De Ommegang te Lede. Zoals het op een kampoeischap hoort, is het tempo van de wedstrijd hoog. Rechtstreekse uitschakeling zorgt voor de vaart en maakt het niet altijd gemakkelijk. Telkens die ene kans…

Hiryu trad aan met vier deelnemers en kwam naar huis met drie podiumplaatsen:

 • Gaëlle:
  • 2de plaats kata scholieren dames
  • 3de plaats kumite scholieren dames
 • Tiemen: 4de plaats kata senioren heren

Oost-Vlaams 2017 - GaŽlle en Tiemen

Ook Silke en Maarten hebben hun beste beentje voorgezet, echter zonder podiumplaats. Silke heeft wel een selectie voor de Vlaamse kampioenschappen.

Proficiat en blijven trainen!

The Dynamic Cup - 30 november 2016 - Herne

Afgelopen zondag werd de achtste editie van The Dynamic Karate Cup gehouden te Herne. Onze club is samen met de karateclubs Shotokan Herne en Taisho Lede medeorganisator van dit tornooi. Naast de organisatie hadden we ook zelf een aantal deelnemers. Silke bij de miniemen, Maarten bij de kadetten, Ayoub bij de 2de kyu bruine gordels en Gaëlle bij de scholieren dames. Ze hebben allemaal goed hun best gedaan en zette sterke prestaties neer waarbij ze soms zichzelf overtroffen maar enkel Gaëlle kon zich voor de finales van het kumite plaatsen.
In de finale van het kumite behaalde Gaëlle een knappe eerste plaats! Proficiat iedereen!

 • Gaëlle: 1ste plaats kumite scholieren dames
Belgisch Kampioenschap vanaf kadet - 16 oktober 2016 - Braine d'Alleud

Zondag 16 oktober ging het Belgisch kampioenschap door te Braine d'Alleud. We hadden drie deelnemers die zich via de prestaties op het Vlaams Kampioenschap konden plaatsen voor dit kampioenschap. 't werd een wedstrijd met hoge inzet en de prestaties waren goed maar enkel Gaëlle kon zich plaatsen voor de finale in het kata en eveneens in het kumite. Ze bewees zeer consistent te zijn en deed haar prestaties van het Vlaams nog eens over. Als eerstejaars scholier behaalde ze een vierde plaats in het kata en werd ze vice Belgisch kampioene in het kumite. Dikke proficiat!

 • Gaëlle:
  • 4de plaats kata scholieren meisjes
  • 2de plaats kumite scholieren meisjes
Foto Vlaams Kampioenschap
Vlaams Kampioenschap vanaf kadet - 02 oktober 2016 - Genk

Afgelopen zondag ging KC Hiryu naar Genk met 3 kampers om te ijveren naar een podiumplaats op het Vlaams kampioenschap vanaf kadetten. Eindigen bij de laatste 8 geeft ook recht op deelname aan het Belgische kampioenschap (van 16 oktober). Na de rechtstreekse uitschakelingen in de voorrondes van het kata konden Gaëlle en Tiemen zich plaatsen voor de finales. Gaëlle behaalde een vierde plaats en Tiemen een derde plaats.
Daarna was het tijd voor het kumite. Maarten en Gaëlle konden zich plaatsen voor de finales. Met een kans op de titel vatten ze de finale vol spanning aan. Het mocht niet zijn en zo behaalden ze beide knap toch de tweede plaats in kumite in hun categorieëen.
Proficiat met de resultaten!

 • Maarten: 2de plaats kumite kadetten jongens
 • Gaëlle:
  • 4de plaats kata scholieren meisjes
  • 2de plaats kumite scholieren meisjes
 • Tiemen: 3de plaats kata senioren heren
Foto Vlaams Kampioenschap

We kunnen nu vooruit kijken naar het aankomende Belgische kampioenschap waarbij Hiryu drie kandidaten mag afvaardigen in vier onderdelen - Ganbatte kudasai!

(hr-lijn)
Seizoen 2015-2016
Belgisch Kampioenschap Jeugd - 17 april 2016 - Braine l'Alleud

Hiryu Ninove mocht 2 leden afvaardigen naar het Belgisch Kampioenschap te Braine l'Alleud op zondag 17 april.
Ondanks de gespannen zenuwen hebben ze beide hun best gedaan. Silke kon zelf naar de finale doorstoten en werd vice Belgisch kampioene kumite! Proficiat!

 • Silke: 2de plaats kumite miniemen meisjes

Belgisch Kampioenschap Jeugd 17/04/2016 Belgisch Kampioenschap Jeugd 17/04/2016 Belgisch Kampioenschap Jeugd 17/04/2016 Belgisch Kampioenschap Jeugd 17/04/2016 Belgisch Kampioenschap Jeugd 17/04/2016

Dikke proficiat!

The Dynamic Karate Cup - 25 oktober 2015

Ons eigen tornooi, mede geörganiseerd met karateclub Shotokan Herne en karateclub Taisho Lede, ging door op zondag 25 oktober. Met 238 inschrijvingen beloofde het een drukke wedstrijd te worden. Zelf hadden we een kleine delegatie deelnemers, vooral jeugd. 't was leerrijk en voor sommige weer net niet naar de finales maar ze deden hun best. Bij de kadetten kwam Gaëlle aan de bak. In kata lukte het haar de finale te bereiken en behaalde ze een vierde plaats. In het kumite won ze twee van de drie gevechten en kon niet doorstoten naar de finales.

 • Gaëlle: 4de plaats kata kadetten gemengd

Proficiat! Op naar de volgende!

Belgisch JKA Kampioenschap vanaf Kadetten - Braine l'Alleud - 18 oktober 2015

Vandaag ging het Belgisch Kampioenschap vanaf kadetten door te Braine l'Alleud. KC Hiryu had zijn hoop op Gaëlle gevestigd om de lijn van haar prestatie op Eeklo en het Vlaams door te trekken. Ze was geselecteerd voor zowel kata als kumite en met enige trots kunnen we meegeven dat ze in beide disciplines gescoord heeft.

Gaëlle op het Belgisch Kampioenschap

 • Gaëlle:
  • vice Belgisch kampioen kata kadetten meisjes
  • 3 de plaats kumite kadetten meisjes

Dikke proficiat, Gaëlle! En doe zo voort!

Vlaams Kampioenschap te Kortrijk - 04/10/2015

Sfeerbeeld kumite Gaelle

Met een beperkte selectie gingen we richting Kortrijk om deel te nemen aan het Vlaams Kampioenschap.
De kata voorronden verliepen niet voor iedereen even vlot en enkel Gëlle en Ayoub konden doorstoten naar de finales. Ayoub was niet in zijn beste vorm en ging naar huis met de 4de plaats kata bij de junioren heren. Gëlle deed het nog iets beter en behaalde een 3de plaats bij de kadetten meisjes.

In het kumite verliep het iets minder vlot, alleen Gaëlle deed het uitstekend en plaatste zich voor de finale. Na wat een eeuwigheid aan wachten leek, kon het finale gevecht van start gaan en haalde Gaëlle alles uit de kast en sleepte zo de overwinning binnen!

 • Gaëlle:
  • 3de plaats kata kadetten meisjes
  • 1 ste plaats kumite kadetten meisjes
  • Algemeen Vlaams Kampioene kadetten meisjes
 • Ayoub: 4de plaats kata junioren jongens
Vlaams Kampioenschap 2015 - Kortrijk - Maarten maakt zich klaar voor het kumite Vlaams Kampioenschap 2015 - Kortrijk - Gaëlle wacht af voor de finale kumite Vlaams Kampioenschap 2015 - Kortrijk - Groepsfoto Vlaams Kampioenschap 2015 - Kortrijk - Gaëlle algemeen kampioene kadetten meisjes

Dikke proficiat aan de geselecteerden voor het Belgisch en aan Ayoub en Gaëlle in het bijzonder met hun prestaties op dit kampioenschap. Veel succes op het Belgisch!

Tornooi Eeklo - 27/09/2015

Vandaag ging de 35ste editie van het Tornooi van Eeklo door.
Wij stuurden een delegatie van zes. Voor sommigen onder ons was het ook de eerste keer in een nieuwe categorie of een ander systeem van kumite en dat bracht de nodige stress met zich mee. Elk een heeft goed zijn best gedaan en uiteindelijk kon alleen Gaëlle een podiumplaats veroveren. Ayoub en Laurien raakten gewond in het kumite en konden zo hun wedstrijd niet verder zetten. Als eerste confrontatie van het seizoen kon deze wel tellen!

Proficiat en proficiat in het bijzonder aan Gaëlle voor het behalen van een 3de plaats in het kumite bij de kadetten meisjes.

 • Gaëlle: 3de plaats kumite kadetten meisjes
Gaelle - 3de plaats kumite kadetten meisjes
Zesde Editie The Dynamic Karate Cup - 25 oktober 2015

Zondag 25 oktober zal de zesde editie van The Dynamic Karate Cup doorgaan te Herne. Voor de zesde keer reeds organiseert KC Hiryu mee aan deze wedstrijd. Iedereen welkom en moge de beste winnen! Meer infomatie op JKA Vlaanderen.

(hr-lijn)
Seizoen 2014-2015
GALA tornooi - 15/03/2015

Zondag 15 maart gingen Gaëlle en Laurien de strijd aan op het GALA tornooi te Aalter en dat niet zonder succes!
Gaëlle haalde niet minder dan de eerste plaats in het kumite!

 • Gaëlle: 1ste pl kumite kadetten meisjes
Dikke proficiat !
Oost-Vlaams kampioenschap jeugd & volwassenen te Wachtebeke - 08/02/2015

Zondag 8 februari was het opnieuw zenuwachtig nagelbijten voor sommigen. Ondanks het feit dat allerhandes ziektes en griepen weelderig tierden, was er toch een sterk en groot deelneemersveld aanwezig.
Iedereen deed zijn best en we behaalden toch een paar mooie podiumplaatsen alsook selecties voor het Vlaamse kampioenschap van de jeugd.
Bij de allerjongsten haalde Dylan zelfs de titel Oost-Vlaams kampioen kumite binnen.

 • Dylan: Oost-Vlaams kampioen kumite pupillen gemengd
 • Gaëlle: 3de pl kumite kadetten meisjes

Meer (foto's,…) op JKA Vlaanderen

Dikke proficiat iedereen!
The Dynamic Karate Cup - 2/11/2014

Zondag 2 november ging reeds de zesde editie van The Dynamic Karate Cup door te Herne.

We kunnen als mede-organisator terugkijken op een zeer geslaagd toernooi. Ook voor de deelnemers van onze club was het een mooie dag en dat vertaalde zich dan weer voor sommigen in een aantal mooie podiumplaatsen.

 • Gaëlle: 2de pl kumite kadetten meisjes
 • Moussab: 3de pl kata blauwe gordels heren
 • Ayoub: 2de kumite scholieren heren
 • Wassim: 2de pl kata blauwe gordels heren
 • Lotte: 3de pl kumite senioren dames

Meer (foto's,…) op JKA Vlaanderen

Dikke proficiat iedereen!
Belgisch Kampioenschap (vanaf kadet) - 26/10/2014 te Braine l'Alleud

Zes geselecteerden trokken deze zondag, 26 oktober, naar Braine l'Alleud voor het Belgisch kampioenschap karate vanaf kadet en met succes.
Een aantal kon doorstoten naar de halve finales in kata en kumite maar Moussab en Lotte mochten zich bewijzen in de finale.

 • Moussab: 4de plaats kata kadetten jongens
 • Lotte: 2de plaats kata senioren dames

Belgische Kampioenschap 2014 - groepsfoto

Dikke proficiat !

Vlaams Kampioenschap - 5/10/2014- Kortrijk

Zondag was er het Vlaams kampioenschap karate te Kortrijk. Met zeven deelnemers wisten we één titel en drie podiumplaatsen in de wacht te slepen.

 • Moussab: 3de plaats kata kadetten jongens
 • Wassim: Vlaams kampioen kumite scholieren jongens
 • Ayoub: 2de plaats kumite scholieren jongens
 • Tiemen: 4de plaats kata senioren heren

Vlaams Kampioenschap 2014 - Kortrijk Vlaams Kampioenschap 2014 - Kortrijk Vlaams Kampioenschap 2014 - Kortrijk Vlaams Kampioenschap 2014 - Kortrijk Vlaams Kampioenschap 2014 - Kortrijk Vlaams Kampioenschap 2014 - Kortrijk Vlaams Kampioenschap 2014 - Kortrijk Vlaams Kampioenschap 2014 - Kortrijk Vlaams Kampioenschap 2014 - Kortrijk Vlaams Kampioenschap 2014 - Kortrijk Vlaams Kampioenschap 2014 - Kortrijk Vlaams Kampioenschap 2014 - Kortrijk Vlaams Kampioenschap 2014 - Kortrijk Vlaams Kampioenschap 2014 - Kortrijk Vlaams Kampioenschap 2014 - Kortrijk Vlaams Kampioenschap 2014 - Kortrijk Vlaams Kampioenschap 2014 - Kortrijk

Dikke proficiat aan de finalisten en de geselecteerden voor het Belgisch Kampioenschap !

Tornooi Eeklo - 28/09/2014

Er is alweer een nieuw seizoen gestart en dus ook nieuwe kansen op podiumplaatsen in de komende wedstrijden.

Zoals altijd start het wedstrijdseizoen met het tornooi van Eeklo. KC Hiryu nam deel met Gaëlle, Wassim, Laurien, Ayoub, Lotte en Tiemen.
De rechtstreekse uitschakelingen in kata en het sterke deelnemersveld maakte het niet gemakkelijk. Ook bij het kumite werden de prijzen niet weggegeven… Toch slaagde KC Hiryu erin om 3 podia te behalen.

 • Wassim: 3de plaats kumite
 • Tiemen: 4de plaats kata zwart
 • Lotte: 2de plaats kumite dames

Proficiat!

(hr-lijn)
Seizoen 2013-2014
Coupe Nationale de Karaté de Seraing - 13 april 2014

Zondag 13 april zakten 5 deelnemers van KC Hiryu af naar Seraing om deel te nemen aan de tweede editie van deze Coupe.
Met succes want we kaapten maar liefst 5 podiumplaatsen weg

 • Gaëlle:
  • 4de plaats kata kadetten meisjes
  • 1ste plaats kumite kadetten meisjes
 • Bram: 3de plaats kumite scholieren heren
 • Ayoub: 3de plaats kata scholieren heren
 • Laurien: 4de plaats kata junioren dames
Dikke proficiat aan de Hiryu deelnemers !
Coupe de Neuchâteau - 9 maart 2014.

Zondag 9 maart zette Ayoub zijn beste beentje voor op de Coupe de Neuchâteau. Uiterst efficiënt behaalde hij podiumplaatsen in beide disciplines met een 1ste plaats in kata en een 3de plaats in kumite.

 • Ayoub:
  • 1ste plaats kata scholieren heren
  • 2de plaats kumite scholieren heren
Dikke proficiat Ayoub !
Oost-Vlaams kampioenschap - 9 februari 2014 - Eeklo

Ninove zette weer zijn beste beentje voor op het Oost-Vlaams kampioenschap dat doorging op zondag 9 februari te Eeklo. We behaalden 6 podiumplaatsen waaronder één titel.

 • Dylan: 2de pl kumite pupillen
 • Gaëlle: 3de pl kumite kadetten meisjes
 • Moussab: 2de pl kata kadetten jongens
 • Ayoub: Oost-Vlaams Kampioen kumite scholieren heren
 • Tiemen: 2de pl kata senioren heren
 • Evy: 2de pl kumite senioren dames
Dikke proficiat aan de Hiryu deelnemers !
The Dynamic Karate Cup - 3/11/2013

Zondag 3 november ging reeds de vijfde editie van The Dynamic Karate Cup door te Herne.

We kunnen als mede-organisator terugkijken op een zeer geslaagd toernooi. Ook voor de deelnemers van onze club was het een mooie dag en dat vertaalde zich dan weer voor sommigen in een aantal mooie podiumplaatsen.

 • Gaëlle:
  • 3de pl kata miniemen
  • 3de pl kumite miniemen
 • Moussab:
  • 1ste pl kata blauwe gordels heren
  • 1ste pl kumite kadetten jongens eerste jaars
 • Wassim: 2de pl kata blauwe gordels heren
 • Ayoub:
  • 4de pl kata blauwe gordels heren
  • 1ste pl kumite scholieren-junioren-senioren heren 5de, 4de en 3de kyu
 • Hana: 2de pl kumite dames junioren en senioren vanaf 2de kyu
 • kumite ploeg KC Hiryu Ninove (Wassim, Ayoub, Moussab en Jeroen):
  • 3de plaats kumite ploeg jongens geboren '97 tem 1999
Dikke proficiat iedereen!
Belgisch Kampioenschap (vanaf kadet) - 20/10/2013 te Braine l'Alleud

Zes geselecteerden trokken deze zondag, 20 oktober, naar Braine l'Alleud voor het Belgisch kampioenschap karate vanaf kadet en met succes.
Drie van onze kampers zagen hun inspanning beloond met een podiumplaats.

 • Moussab: 4de plaats kata kadetten jongens
 • Wassim: 3de plaats kumite kadetten jongens
 • Hana: 4de plaats kata junioren dames

Dikke proficiat !

Aankondiging: The Dynamic Karate Cup - zondag 3 november te Herne

Alle info over deze wedstrijd, georganiseerd door de karateclubs Taisho Lede, Shotokan Herne en Hiryu Ninove, terug te vinden op: The Dynamic Cup Website en op JKA Vlaanderen.

Vlaams Kampioenschap - 6/10/2013- Kortrijk

Zondag was er het Vlaams kampioenschap karate te Kortrijk. Met zeven deelnemers wisten we drie podiumplaatsen in de wacht te slepen en zes selecties voor het komende Belgische kampioenschap (op 20 oktober te Braine l'Alleud). Gambatte kudasai !!!

 • Moussab: 3de plaats kata kadetten jongens
 • Ayoub: 3de plaats kumite scholieren jongens
 • Hana: 4de plaats kata junioren dames

Dikke proficiat aan de finalisten en de geselecteerden !

Tornooi Eeklo - 28/09/2013

De eerste meeting van het competitieseizoen zit erop. Het Tornooi van Eeklo had ook dit jaar een breed en te duchten deelnemersveld.
Toch wist Ayoub zich te handhaven en behaalde in kata een mooie 2de plaats bij de blauwe gordels gemengd. Ook de andere deelnemers deden hun best en een aantal keer was het net niet om een finaleplaats te bemachtigen.

 • Ayoub: 2de plaats kata blauw gemengd

Proficiat!

(hr-lijn)
Seizoen 2012-2013
The Dynamic Karate Cup - 4/11/2012

Zondag 4 november ging reeds de vierde editie van The Dynamic Karate Cup door te Herne. Als medeorganisator van dit toernooi is het dan ook een belangrijk event voor onze club. Met ongeveer 200 deelnemers (van over heel BelgiŽ) plus nog een aantal kata- en kumiteploegen is het een druk bezet evenement wat er de competitie alleen maar groter op maakt.

Ook dit jaar vaardigden we een grote delegatie van kampers af. Iedereen deed zijn best al hadden er sommige nog wat last van het vroege startuur bij het onderdeel kata. Zo kon enkel Wassim de finale halen bij de blauwe gordels heren. Hij behaalde in die finale een 3de plaats met de kata Heian godan.

In de voormiddag werd ook nog het onderdeel kumite bij de miniemen afgewerkt. Onze kampers daar hebben hun best gedaan maar konden zich niet plaatsen voor de finales.

Na de middag was het tijd voor het kumite bij de kadetten en andere categorieŽn. Ook hier deden onze kampers het goed en enkelen konden zich voor de finales plaatsen. Omwille van het format van de wedstrijden werden sommige van onze kampers soms nipt van een finale gehouden. 1 gevecht verliezen of minder punten gescoord dan de andere in de onderlinge duels was als genoeg om te stranden.

Bij de individuele categorieŽn hadden we 4 kampers in de finales. Laurien en Shauni konden bij de dames 5-4-3 kyu kumite de derde en eerste plaats respectievelijk veroveren.

Marco kwam in de halve finale uit tegen de Belgisch Ė en vice Europees kampioen en moest het onderspit delven en tevreden zijn met een derde plaats.

Evy toonde in de open categorie kumite vanaf 1ste kyu dat haar vorm van vroeger terug aan het komen is. Na het Vlaams Ė en het Belgisch kampioenschap, behaalde ze ook hier opnieuw een derde plaats.

We hadden ook een ploeg die deelnam in het kumite voor jongens geboren tussen 1996 tem 1998.
Soms zit het mee, soms zit het tegen. Bij de kamp tegen het Brusselse Yamatsuki kon Jeroen zijn eerste kamp winnen door te hard contact van zijn tegenstander (ook al had hij uiteraard graag op een andere manier gewonnen). In de tweede kamp werd onze deelnemer Wassim dan weer uitgesloten wegens iets teveel de buitenlijn opgezocht te hebben (3 keer buiten de lijntjes stappen = uitsluiting).
Het was aan Ayoub (die in het individuele kumite nipt naast een finale greep) om sterkhouder van het team te zijn. Hij kwam uit tegen een tegenstander die hij dit wedstrijdseizoen al een paar keer had mogen bekampen. De kamp draaide uit op een gelijkstand en er kwam een verlenging aan te pas. In de verlening kon Ayoub het kamp in zijn voordeel laten uitdraaien en zijn ploeg hierdoor plaatsen voor de finale. Deze finale kon echter niet doorgaan, het andere team kon geen volledige ploeg meer opstellen en dus ging Ninove aan de haal met de eerste plaats ploegkumite.

 • Wassim: 3de pl kata blauwe gordels heren
 • Laurien: 3de pl kumite scholieren,junioren en senioren (5de, 4de en 3de kyu) dames
 • Shauni: 1ste pl kumite scholieren,junioren en senioren (5de, 4de en 3de kyu) dames
 • Marco: 3de pl kumite junioren en senioren heren vanaf 2de kyu
 • Evy: 3de pl kumite open klasse dames vanaf 1ste kyu en zwarte gordels
 • kumite ploeg KC Hiryu Ninove (Jeroen, Wassim en Ayoub):
  • 1ste plaats kumite ploeg jongens geboren 1996 tem 1998
Dynamic Cup 2012 Dynamic Cup 2012 Dynamic Cup 2012 Dynamic Cup 2012 Dynamic Cup 2012 Dynamic Cup 2012
Dikke proficiat iedereen!
Belgisch Kampioenschap (vanaf kadet) - 21/10/2012 te Braine l'Alleud

Met 8 deelnemers trokken we naar Eigenbrakel, naar het Belgisch JKA kampioenschap vanaf kadet.
Drie geselecteerden mochten aantreden in kata. Van hen kon enkel Evy doorstoten naar de finales. Na een ex aequo voor de 3de plaats, trok Evy nipt aan het korste einde met haar tweede kata en behaalde zo een vierde plaats kata bij de senioren dames.

bk 2012

Na de middag mocht de rest zich bewijzen in het onderdeel kumite.
Drie kandidaten stonden klaar in de reeks kadetten jongens. Er werd goed gekampt maar enkel Ayoub kon zich naar de finales knokken. Bij de junioren heren trad Marco aan. Na een geslaagde eerste ronde moest hij het in de tweede ronde afleggen tegen ex clubgenoot Gianni.

Tijd voor de dames. Hana en Shauni traden aan in de junioren dames categorie waar, na een vermoeiend gevecht voor Shauni en een hard gevecht voor Hana, ze beiden niet verder geraakten dan de eerste ronde.
Evy mocht aantreden bij de senioren dames en knokte zich tot de halve finale waar ze uiteindelijke de duimen moest leggen en zo de 3de plaats bemachtigde.

bk 2012 bk 2012

Reste ons enkel nog de finale van Ayoub. Hier ontmoette hij een grotere tegenstander met wat meer ervaring. Dat beloofde niet gemakkelijk te worden.
Na op achterstand te komen met een waza-ari, deed Ayoub nog zijn best om het tij te keren maar de tijd was te kort. Zo werd Ayoub vice Belgisch kampioen in de categorie kumite kadetten jongens.

bk 2012

BK 2012
Overzicht:
 • Ayoub: 2de plaats kumite kadetten jongens
 • Evy:
  • 4de plaats kata senioren dames
  • 3de plaats kumite senioren dames

Dikke proficiat aan alle deelnemers en in het bijzonder Ayoub en Evy voor hun finale plaatsen. Het is het eerste jaar dat Ayoub aan de officiële wedstrijden meedoet en dus ook de eerste keer dat hij aan het Belgisch kampioenschap meedeed. Doe zo voort!

Aankondiging: The Dynamic Karate Cup - 4/11 te Herne

Zondag 4 november gaat de 4de editie van de Dynamic Karate Cup door te Herne. Alle info kan je hier terugvinden.

Vlaams Kampioenschap (vanaf kadet)- 7/10/2012 - Ninove

Zondag 7 oktober waren er net wat meer zenuwen te bespeuren dan anders. Het was niet alleen het Vlaams kampioenschap, tevens selectiemoment voor het Belgisch kampioenschap dat op het menu stond. Het werd ook nog eens georganiseerd in Ninove door onze eigenste club.
Dubbel de spanning dus!

Organisatorisch is alles vlot en mooi verlopen maar hoe verging het onze kampers?

Hiryu had een mooie delegatie van 11 deelnemers ingeschreven en de verwachtingen op finaleplaatsen waren hoog.

Naast een boel selecties voor het komende Belgische kampioenschap, behaalden ook volgende kampers een mooie finaleplaats:

 • Hana: 2de plaats kumite junioren dames
 • Shauni: 3de plaats kumite junioren dames
 • Evy:
  • 4de plaats kata senioren dames
  • 3de plaats kumite senioren dames

Vlaams Kampioenschap - 2012 Vlaams Kampioenschap - 2012 Vlaams Kampioenschap - 2012

Dikke proficiat aan de finalisten van het kampioenschap en geselecteerden voor het Belgisch kampioenschap waarvoor ook veel succes gewenst!

Tornooi Eeklo - 30/09/2012

Traditioneel is het tornooi Eeklo de opener van het competitieseizoen. De eerste meeting in aanloop naar het Vlaamse - en Belgische kampioenschap.

Op deze 32ste editie van het tornooi van Eeklo vaardigde KC Hiryu maar liefst 13 kampers af vertegenwoordigd in zowat alle categorieën.
Iedereen werkte hard en een aantal haalde net niet de finales maar drie keer was het prijs en werd de inzet beloond!

 • Wassim: 2de plaats kumite kadetten jongens
 • Laurien: 3de plaats kumite scholieren meisjes
 • Hana: 3de plaats kumite dames (gemengd blauw-bruin-zwart)
Groep deelnemers Eeklo 2012

Proficiat aan de finalisten!

KC Hiryu organiseert het Vlaams Kampioenschap - 7/10/2012

Karateclub Hiryu organiseert dit sportieve jaar het Vlaams Kampioenschap karate vanaf kadet. Onderstaand de affiche met alle benodigde informatie!

(hr-lijn)
Seizoen 2011-2012
Belgisch Kampioenschap individueel jongeren - 22 april 2012 te Braine l'Alleud

Zondag 22 april kwam Hiryu Ninove opnieuw in actie. Deze keer mocht Moussab aantreden op het Belgisch kampioenschap jeugd te Brain l' Alleud en dit voor zowel kata als kumite. Ondanks zijn eerste keer op een Belgisch kampioenschap heeft Moussab het er zeer goed vanaf gebracht. In kumite kwam hij net te kort voor het op te nemen in de finale maar in kata behaalde hij een mooie vierde plaats.

 • Moussab: 4de plaats kata miniemen jongens

Dikke proficiat met deze mooie prestatie!
Tornooi Zaventem - 21 april 2012

Zaterdag 21 april kwam Tiemen in actie op het tornooi van Zaventem. In de finale van het kata behaalde hij een 3de plaats in de categorie zwarte gordels.

 • Tiemen: 3de plaats kata zwarte gordels

Foto Tornooi Zaventem
Proficiat!
Belgisch Karate Kampioenschap - 17&18 maart 2012 - Namen

Zondag 18 maart nam Gianni Schotte deel aan het BKF kampioenschap te Namen. Op dit multistijl kampioenschap kon Gianni de derde plaats kumite in zijn categorie veroveren.

 • Gianni: 3de plaats kumite junioren heren (categorie: -68/-76 kg)

Proficiat!
Vlaams JKA Kampioenschap Jongeren - 4 maart 2012 - Knokke-Heist

Zondag 4 maart ging te Knokke-Heist het Vlaams kampioenschap door voor de jongeren (pupillen t.e.m. miniemen). Ook Hiryu mocht enkele geselecteerde deelnemers afvaardigen naar dit kampioenschap. Ze deden hun best en voor Moussab resulteerde dit in twee keer prijs!

 • Moussab:
  • 4de pl kata miniemen jongens
  • 3de pl kumite miniemen jongens

Dikke proficiat en doe zo verder!
GALA Tornooi - 26 februari 2012 - Aalter

Talrijke aanwezigheid op het GALA tornooi met 243 deelnemers. Ook de kampers van KC Hiryu mochten niet ontbreken. Iedereen deed zijn best maar niet iedereen haalde de finales.

 • Wassim: 1ste pl kumite kadetten jongens
 • Gianni: 3de pl kumite junioren (vanaf 3de kyu) heren
Proficiat!
Oost-Vlaams kampioenschap - 12 februari 2012 - Lede

Ninove zette weer zijn beste beentje voor op het Oost-Vlaams kampioenschap dat doorging op zondag 12 februari te Lede. Elkeen van de Ninofoose delegatie kampers deed zijn best. Voor de volgende mensen werd dit beloond met een podiumplaats:

 • Gaëlle: 3de pl kata miniemen meisjes
 • Moussab: 3de pl kata miniemen jongens
 • Jeroen: 4de pl kata kadetten jongens
 • Wassim: Oost-Vlaams kampioen kumite kadetten jongens
 • Gianni:
  • Oost-Vlaams kampioen kata junioren heren
  • Oost-Vlaams kampioen kumite junioren heren
  • Algemeen kampioen junioren heren
 • Hana:
  • 3de pl kata junioren dames
  • 3de pl kumite junioren dames
 • Shauni:
  • 2de pl kata junioren dames
  • 2de pl kumite junioren dames
 • Staf: 3de pl kumite junioren heren
 • Marco: 3de pl kata junioren heren

update: hier kan je alvast een artikeltje lezen dat NinofTV plaatste over onze prestaties…

Het bestuur wenst elke deelnemer proficiat met hun prestaties en in het bijzonder diegene die een podiumplaats veroverden.
Vlaams Kampioenschap VKF (multistijl) - 29 januari 2012 - Schoten

Gianni waagde zich opnieuw aan het dit multistijl kampioenschap, met resultaat.

 • Gianni: 3de plaats kata junioren heren

Proficiat !
Joka Tornooi - 29 januari 2012 - Heule

Zondag 29 januari trok Hiryu er met 4 jeudige deelnemers erop uit en kwam terug met 2 medailles!

 • Wesley: 3de plaats kata preminiemen
 • Moussab: 2de plaats kumite miniemen
Een dikke proficiat vanwege het bestuur.
Gianni geselecteerd voor het ESKA 2011 te Polen

Gianni Schotte mag 26 november 2011 aantreden op het Europese Shotokan Karate kampioenschap. Deze editie gaat door te Bielsko-Biala (Polen). Alvast gefeliciteerd met de selectie en veel succes!!

Ondertussen is ook het resultaat bekend! Gianni (en de rest van de nationale ploeg) heeft het er alvast goed vanaf gebracht. Gianni geraakte tot de kwart finale! Proficiat en doe zo voort!

Meer over het ESKA en de resultaten van de ploeg, valt te lezen op de website van JKA Vlaanderen (klik hier).

The Dynamic Karate Cup - 5/11/2011

Zondag 5 november vond te Herne de derde editie van The Dynamic karate Cup plaats.
Natuurlijk was onze club met een aanzienlijke delegatie (Wassim, Laurien, Gianni, Shauni, Hana, Staf, Marco, Lotte en Ragnvald) vertegenwoordigd. En dat ze het goed gedaan hebben bewijzen weeral eens de resultaten:

 • Laurien:
  • 3de pl kata blauwe gordels
  • 3de pl kumite vanaf blauwe gordels
 • Wassim: 4de pl kata blauwe gordels
 • Gianni:
  • 3de pl kata open klasse vanaf 1ste kyu heren
  • 1ste pl kumite scholieren (vanaf 2de kyu) heren
 • Hana: 4de pl kata bruine gordels (2de en 3de kyu) dames
 • Shauni : 1ste pl kumite scholieren,junioren en senioren (5de, 4de en 3de kyu) dames
Ook alle andere deelnemers deden meer dan hun best maar behaalden geen podiumplaats.

Proficiat!

Dynamic Cup 2011 Dynamic Cup 2011 Dynamic Cup 2011 Dynamic Cup 2011 Dynamic Cup 2011 Dynamic Cup 2011 Dynamic Cup 2011
Aankondiging: Dynamic Cup - Zondag 5 november 2011

Alle info over deze wedstrijd, georganiseerd door de karateclubs Taisho Lede, Shotokan Herne en Hiryu Ninove, terug te vinden op: The Dynamic Cup Website en op JKA Vlaanderen.

Belgisch Kampioenschap 2011 - Braine l'Alleud 23/10/2011

Met zeven geselecteerden ging KC Hiryu van strijd op het Belgisch Kampioenschap van zondag 23 oktober te Braine l'Alleud en niet zonder resultaat. Proficiat!

 • Gianni: Belgisch Kampioen kumite scholieren
 • Hana: 3de pl kumite junioren dames
 • Staf: 3de pl kumite junioren heren

Ninof TV zette een artikel online over de prestaties van KC Hiryu en dat kan je hier lezen.

Vlaams Kampioenschap 2011 - Kortrijk 2/10/2011

De 9-koppige delegatie van Hiryu behaalde maar liefst negen podium plaatsen waaronder twee Vlaamse titels! Proficiat!!
Tevens selecteerden zeven van de negen zich voor het Belgische kampioenschap.

 • Gianni:
  • 2de pl kata scholieren heren
  • 3de pl kumite scholieren heren
 • Hana:
  • 2de pl kata junioren dames
  • 2de pl kumite junioren dames
 • Shauni:
  • 3de pl kata junioren dames
  • Vlaams Kampioene kumite junioren dames
 • Staf: Vlaams Kampioen kumite junioren heren
 • Marco:
  • 3de pl kata junioren heren
  • 2de pl kumite junioren heren
Vlaams Kampioenschap 2011
Tornooi Eeklo - 25 september 2011

Zondag 25 september 2011 ging de 31ste editie van het tornooi van Eeklo door. Een gevarieerd en groot aantal deelnemers zorgen voor het nodige spektakel. Met meer dan 200 inschrijvingen was het knokken om in de finale te geraken. Alle deelnemers van Hiryu deden hun best, sommige haalden het podium met onderstaande de resultaten:

 • Wassim: 3de pl kumite
 • Gianni:
  • 4de pl kata
  • 1ste pl kumite
 • Staf: 2de pl kumite
Tornooi Eeklo 2011 Tornooi Eeklo 2011 Tornooi Eeklo 2011 Tornooi Eeklo 2011
(hr-lijn)
Seizoen 2010-2011
GALA Tornooi 6 maart 2011 - Aalter

Zondag 6 maart stond het Gent, Aalter en Landegem (GALA) tornooi geprogrammeerd. Ook hier was KC Hiryu van de partij en behaalde vijf maal een podium plaats! Proficiat!

 • Gaëlle: 3de pl kumite
 • Wassim: 2de pl kumite
 • Gianni: 1ste pl kumite
 • Staf: 2de pl kumite
 • Tom: 2de pl kumite
Oost-Vlaams kampioenschap 13 februari 2011 - Eeklo

Zondag 13 februari vond het Oost-Vlaams kampioenschap plaats te Eeklo. KC Hiryu had een grote delegatie op dit provinciaal kampioenschap opgestuurd en ze zijn niet met lege handen naar huis moeten gaan!

Maar liefst 11 podiumplaatsen kon de 12-koppige delegatie veroveren! Proficiat!

 • Wassim: 3de pl kumite kadetten jongens
 • Gianni: Oost-Vlaams Kampioen kumite scholieren heren
 • Hana:
  • 2de pl kata junioren dames
  • 3de pl kumite junioren dames
 • Shauni:
  • 4de pl kata junioren dames
  • 3de pl kumite junioren dames
 • Staf:
  • 4de pl kata junioren heren
  • Oost-Vlaams kampioen kumite junioren heren
 • Marco:
  • 2de pl kata junioren heren
  • 3de pl kumite junioren heren
 • Tiemen: 3de pl kata senioren heren
Groepsfoto Oost Vlaams Kampioenschap 2011
Foto's Oost Vlaams Kampioenschap 2011 Foto's Oost Vlaams Kampioenschap 2011 Foto's Oost Vlaams Kampioenschap 2011 Foto's Oost Vlaams Kampioenschap 2011 Foto's Oost Vlaams Kampioenschap 2011 Foto's Oost Vlaams Kampioenschap 2011 Foto's Oost Vlaams Kampioenschap 2011

Op de website van het Nieuwsblad verscheen ook een artikeltje over de prestaties van onze club op het kampioenschap. Je kan het hier bekijken.

VKF Multistijl Kampioenschap te Beerse - 30/01/2011

Eveneens op zondag 30 januari ging het VKF multistijl kampioenschap door te Beerse. De enige deelnemer van KC Hiryu, Gianni Schotte, kwam terug met een bronzen medaille in het kata. Proficiat Gianni!

JoKa-tornooi te Heule - 30/01/2011

Zondag 30 januari ging de eerste editie van het JoKa-tornooi door te Heule.
Hiryu ging met drie kampers op pad. Van deze drie dappere kampers viel enkel Quinten in de prijzen. Hij behaalde een derde plaats kumite! Proficiat!

The Dynamic Karate Cup II te Herne - 7/11/2010

De tweede editie van de Dynamic Karate Cup zit erop! Ook KC Hiryu, ondanks mede-organisator van dit tornooi, vaardigde een grote delegatie kampers af en met resultaat:

 • Shauni: 2de pl kata dames blauwe gordel
 • Siegfried: 3de pl kata heren blauwe gordel
 • Hiryu 1 (Evelien, Bram en Wassim): 2de pl groepskumite miniemen
 • Hiryu 2 (Jeroen, Sammy en Ayoub): 3depl groepskumite miniemen
 • Staf: 1ste pl kumite scholieren heren lengteklasse tot 1m85
 • Marco: 3de pl kumite junioren & senioren lengteklasse tot 1m83

Foto Dynamic Cup Karate II Foto Dynamic Cup Karate II Foto Dynamic Cup Karate II Foto Dynamic Cup Karate II Foto Dynamic Cup Karate II

Videofragmenten zijn terug te vinden op het ledenhoekje.
Update: Foto's op de fotopagina.

Belgisch Kampioenschap 24/10/2010 te Kortrijk

Het Belgisch kampioenschap zit er weer op. Hiryu ging met zes deelnemers op pad.
De kampers deden hun best en presteerden goed al vertaalde dit deze keer niet direct in een hoop medailles. Enkel Shauni kon een 4de plaats op het podium bemachtigen in het kata bij de scholieren meisjes. De anderen vielen net naast de finales.

Foto Belgisch Kampioenschap

Een overzicht van de resultaten:

 • Shauni:
  • 4de pl kata scholieren meisjes
  • Laatste 8 bij kumite scholieren meisjes
 • Hana: Laatste 16 bij kumite scholieren meisjes
 • Gianni: Laatste 8 bij kumite scholieren jongens
 • Staf:
  • Laatste 8 bij kata scholieren jongens
  • Laatste 8 bij kumite scholieren jongens
 • Marco: Laatste 8 bij kumite junioren heren
 • Tiemen: Laatste 8 bij kata senioren heren
Proficiat !!

Meer beeldmateriaal is terug te vinden op het ledenhoekje.

Aankondiging: 7 november 2010 - The Dynamic Karate Cup II
Affiche Dynamic Karate Cup II - 2010

Samen met karateclub Taisho Lede en Shotokan Herne stelt Hiryu Ninove de tweede editie van The Dynamic Karate Cup voor. Deze wedstrijd gaat door op zondag 7 november 2010 te Herne.
Alle informatie is terug te vinden op http://www.thedynamickaratecup.info/.

Om in te schrijven, neem je best contact op met onze sensei!

Fotoreportage van vorig jaar, kan je hier terug vinden.

Vlaams Kampioenschap - 3 oktober 2010

Op zondag 3 oktober 2010 ging het Vlaams kampioenschap voor kadetten en ouder door te Wachtebeke. Karateclub Hiryu Ninove ging met een vertegenwoordig van acht sterk vol goeie moed het kampioenschap tegemoet. En met resultaat…

 • Staf:
  • 3de pl kata scholieren heren
  • 3de pl kumite scholieren heren
 • Gianni: Vlaams Kampioen kumite scholieren heren
 • Marco: 2de pl kumite junioren heren
 • Tiemen: 3de pl kata senioren heren
Vlaams kampioenschap 2010 Vlaams kampioenschap 2010 Vlaams kampioenschap 2010 Vlaams kampioenschap 2010
Meer foto's zijn terug te vinden op de foto-pagina.
Bron foto's JKA Vlaanderen.
Tornooi Eeklo - 26 september 2010

Op zondag 26 september 2010 ging KC Hiryu richting Eeklo. Het eerste toernooi van het jaar ging niet onopgemerkt voorbij. 180 deelnemers zorgden voor een groot en gevarieerd deelnemersveld. Ondanks het poulesysteem betekende ťťn keer verliezen vaak niet doorgaan naar de finale. Desondanks de resultaten:

 • Wassim:
  • 4de pl kata miniemen
  • 3de pl kumite miniemen
 • Gianni: 1ste pl kumite scholieren heren
Tornooi Eeklo 2010 - Wassim 4de pl kata Tornooi Eeklo 2010 - Wassim 3de pl kumite Tornooi Eeklo 2010 - Gianni 1ste pl kumite
Meer foto's zijn terug te vinden op de foto-pagina.
Deze foto's zijn afkomstig van Goshinkai Eeklo.
(hr-lijn)
Seizoen 2009-2010
Coupe des Ardennes - 2 mei 2010
 • Gianni:
  • 2de pl kata scholieren heren
  • 1ste pl kumite scholieren heren
  • Algemeen Kampioen scholieren heren
Gala-Tornooi 7 maart 2010
 • Shauni:
  • 3de pl kata
  • 2de pl kumite
 • Staf: 3de pl kumite
 • Gianni: 1ste pl kumite scholieren heren
 • Siegfried:
  • 2de pl kata
  • 3de pl kumite
Oost-Vlaams kampioenschap 7 februari 2010
 • Gianni:
  • 2de pl kata scholieren heren
  • Oost-Vlaams Kampioen kumite scholieren heren
  • Algemeen Kampioen Oost-Vlaanderen
 • Staf:
  • 3de pl kata
  • 3de pl kumite
 • Hana:
  • 3de pl kata scholieren dames
  • 2de pl kumite scholieren dames
 • Shauni: Oost-Vlaams Kampioene kumite
 • Marco:
  • Oost-Vlaams Kampioen kata junioren heren
  • Oost-Vlaams Kampioen kumite junioren heren
  • Algemeen Kampioen Oost-Vlaanderen
 • Tiemen: 3de pl kata senioren heren
The dynamic karate cup 22 november 2009
 • Gianni:
  • 3de pl kata individueel
  • 3de pl kata per ploeg (-18 jarigen)
  • 1ste pl kumite
 • Staf:
  • 3de pl kata per ploeg (-18 jarigen)
  • 1ste pl kumite
 • Shauni: 2de pl kata
 • Hana:
  • 3de pl kata dames bruine gordel
  • 2de pl kumite dames (+17 jarigen, +1.70m)
 • Michaël: 2de pl kata
 • Marco: 3de pl kata per ploeg (-18 jarigen)
Belgisch Kampioenschap 25 Oktober 2009
 • Staf: vice Belgisch kampioen kumite
 • Gianni: 3de pl kumite kadetten jongens
Vlaams Kampioenschap 11 Oktober 2009
 • Gianni: Vlaams kampioen kumite kadetten
 • Shauni: 3de pl kumite
 • Staf: 3de pl kumite
 • Marco: 2de pl kumite scholieren heren
Tornooi van Eekloo 27 September 2009
 • Gianni: 3de pl kumite kadetten
 • Tiemen: 4de pl kata senioren gemengd
(hr-lijn)
Seizoen 2008-2009
Tornooi Zaventem 2009
 • Evy: 3de pl kumite dames open
Oost-Vlaams Kampioenschap 21/03/2009
 • Gianni:
  • 2de pl kata kadetten jongens
  • 2de pl kumite kadetten jongens
 • Hana: 3de pl kumite scholieren dames
 • Staf: 2de pl kumite scholieren heren
GALA Tornooi 15/03/2009
 • Shauni: 3de pl kumite
 • Hana:
  • 3de pl kata scholieren & junioren t.e.m. 4de kyu
  • 1ste pl kumite scholieren & junioren t.e.m. 4de kyu
 • Staf: 3de pl kumite scholieren heren
Vlaams Kampioenschap jeugd 08/03/2009
 • Laurien: 3de pl kata
Belgisch Kampioenschap 19/10/2008
 • Lotte: 3de pl kata senioren dames
 • Evy: 3de pl kumite senioren dames
Vlaams Kampioenschap 05/10/2008
 • Staf: 3de pl kumite
 • Marco: 2de pl kumite scholieren heren
 • Tiemen: 4de pl kata senioren heren
Tornooi Eeklo 28/09/2008
 • Laurien: 2de pl kata
 • Gianni: 2de pl kumite
 • Marco: 1ste pl kumite scholieren heren
 • Evy: 3de pl kumite senioren dames
(hr-lijn)
Seizoen 2007-2008
Scheldeland Tornooi 27/04/2008
 • Laurien: 3de kata
 • Gianni: 1ste pl kata
 • Staf:
  • 4de pl kata
  • 1ste pl kumite
  • Algemeen Kampioen
Tornooi Zaventem 12/04/2008
 • Staf:
  • 3de pl kata kadetten jongens
  • 3de pl kumite kadetten jongens
 • Marco: 3de pl kumite scholieren
 • Evy: 2de pl kumite dames open
 • Tiemen: 3de pl kata zwart
Oost-Vlaams Kampioenschap 09/03/2008
 • Gianni: Oost-Vlaams Kampioen kata kadetten
 • Staf: 2de pl kumite kadetten
 • Marco: 2de pl kumite scholieren
 • Evy: 3de pl kumite dames senioren
 • Tiemen: 3de pl kata heren senioren
Belgisch Kampioenschap 21/10/2007 te Namen
 • Gianni: 3de pl kumite kadetten jongens
 • Lotte: Belgisch Kampioen kata
 • Evy:
  • 4de pl kata dames senioren
  • 3de pl kumite dames senioren
Vlaams Kampioenschap 07/10/2007 te Ninove
 • Lotte: 3de pl kata dames senioren
 • Evy: 2de pl kumite dames senioren
Tornooi Eeklo 30/09/2007
 • Marco:3de pl kumite kadetten jongens
 • Evy: 3de pl kumite dames
(hr-lijn)
Seizoen 2006-2007
Scheldeland Tornooi 06/05/2007
 • Gianni: 3de pl kata miniemen jongens
 • Hana: 4de pl kadetten meisjes
 • Jeroen: 2de pl kata kadetten jongens
Oost-Vlaams Kampioenschap 21/04/2007
 • Marco: Oost-Vlaams Kampioen kumite kadetten jongens
Vlaams Kampioenschap jeugd 04/03/2007
 • Gianni: 2de pl kumite kadetten jongens
Oost-Vlaams Kampioenschap jeugd 10/02/2007 te Wachtebeke
 • Evelien C: 3de pl kumite
 • Gianni: 2de pl kumite kadetten jongens
1ste GALA tornooi 21/01/2007 te Aalter
 • Staf: 3de pl kumite
Belgisch Kampioenschap 05/11/2006 te Eeklo
 • Gianni: 3de pl kumite miniemen jongens
 • Evy: 3de pl kata dames senioren
Toernooi Eeklo september 2006
 • Gianni: 1ste pl kumite miniemen jongens
(hr-lijn)
Seizoen 2005-2006
Vlaams Jongeren Kampioenschap
 • Gianni:
  • 4de pl kata miniemen jongens
  • Vlaams Kampioen kumite miniemen jongens
  • Algemeen Vlaams Kampioen
Oost-Vlaams Kampioenschap 25/03/2006
 • Hana:
  • 3de pl kata miniemen meisjes
  • 3de pl kumite miniemen meisjes
 • Gianni:
  • 2de pl kata miniemen jongens
  • Oost-Vlaams Kampioen kumite miniemen jongens
Toernooi Zaventem 18/03/2006
 • sensei Frank: 2de pl kata zwart
Belgisch Kampioenschap 23/10/2005
 • Gianni Schotte: Belgisch Kampioen Kumite preminiemen
(hr-lijn)
Seizoen 2004-2005
Vlaams Jongeren Kampioenschap 2005
 • Gianni Schotte: 2de pl kumite preminiemen
(hr-lijn)
Seizoen 2003-2004
Oost-Vlaams Jeugd Kampioenschap 27/03/2004
 • Gianni Schotte: Oost-Vlaams Kampioen kumite preminiemen
Toernooi Zaventem 2004
 • Dimitri: 4de pl kata bruine gordels
Toernooi Eeklo 2003
 • Dimitri: 4de pl kata bruine gordels
(hr-lijn)
Seizoen 2002-2003
Tornooi Zwevegem 2003
 • Evy: 4de pl kata blauw
Oost-Vlaams Kampioenschap 2003
 • Evy: 4de pl kata senioren
(hr-lijn)
Seizoen 2001-2002
Oost-Vlaams Kampioenschap 12/05/2001
 • Tiemen: 2de pl kata scholieren heren
(hr-lijn)
Seizoen 2000-2001
Scheldeland Toernooi 2001
 • Tiemen: 3de pl kata scholieren heren
Toernooi Ieper 18/03/2001
 • Dimitri: 1ste pl kata blauwe gordels
Toernooi Zwevegem 2001
 • Tiemen: 2de pl kata blauw
Oost-Vlaams Kampioenschap 29/10/2000
 • Tiemen: 4de pl kata kadetten jongens
 • Dimitri: 3de pl kata scholieren jongens
(hr-lijn)
Seizoen 1999-2000
Toernooi Zwevegem 2000
 • Dimitri: 2de pl kata blauw
Oost-Vlaams Kampioenschap 30/10/1999
 • Tiemen: 2de pl kata kadetten jongens
 • Dimitri: 2de pl kata scholieren jongens